|

АТАКА поднесе венци пред паметника на Цар Освободител

На 24 април се отбелязаха 140 години от подписването на манифеста на император Александър II за обявяване на Руско-турската освободителна война. По този повод във Военния клуб се състоя представяне на книга, свързана с делото на цар Освободител. На събитието присъства зам.-председателят на 44-то Народно събрание от АТАКА Явор Нотев. Той заяви, че дни като този трябва да се помнят от българския народ и никога да не забравят героите дали живота с в името на България.

Сред гостите във Военния клуб беше и посланикът на Руската федерация Анатолий Макаров, който отбеляза, че днес Русия отново е принудена да води борба за право на нациите и народите самостоятелно да определят собствената си съдба, да изповядват собствената си вяра и да говорят собствения си език.

След представянето на книгата, което дава началото на юбилейните събития, посветени на 140-ата годишнина от Освобождението, зам.-председателя на Народното събрание Явор Нотев, парламентарната група на коалиция „Обединени патриоти-НФСБ, АТАКА и ВМРО”, както и останалите гости на събитието поднесоха цветя и венци в знак на почит пред паметника на Царя Освободител до Народното събрание.