|

Бойко Борисов: Ще сформираме най-добрите екипи по министерства

Разполагаме със седем дни, за да определим хората, които ще се сработят най-добре по министерства и ще успеем да изпълним ефективно управленската си програма. Това каза Бойко Борисов на брифинг в Президентството след като получи от държавния глава мандат за съставяне на правителство. Председателят на ГЕРБ посочи, че заедно с Патриотите, са опитали да изчистят всички детайли по управленската програма. Според Борисов само така ще се осигури стабилност за България.

По думите му ще бъде изключително важна междуведомствената екипност, за да се изпълнят заложените приоритети в най-кратки срокове. Като пример Борисов посочи реформирането на образователната система. Според него няма да бъде важно само парите да следват ученика, а ще се търси и високо качество на преподадения материал и съответно да бъде сведен до минимум броят на учениците, които не стигат до класните стаи.

Бъдещият премиер беше категоричен, че борбата с корупцията, злоупотребите и фалшивите инвалидни пенсии ще продължи. Както от Обединени патриоти неведнъж са акцентирали – само така ще може да се помогне на хората, които наистина имат нужда и ще се повишат доходите. Очаква се бюрокрацията също да бъде намалена и да се създаде по-добър климат за бизнеса.

В заключение Борисов заяви, че българските граждани очакват правителството да започне да работи от първия ден. Затова в следващите дни ще бъдат определени министрите и ще се създаде синхрон помежду им.