|

Ген. Решетников след изборите: Пред Обединените патриоти има перспективи

Този блок от патриотични партии вече излиза като една консервативна сила, доближаваща се до партията на Льо Пен като идеология, коментира ген. Решетников

Интересният момент след парламентарните избори в България е, че за първи път от 27 години трета политическа сила са Обединените патриоти. Това коментари в ефира на телевизия Царград ген. Леонид Решетников, лейтенант в оставка от Службата за външно разузнаване на Русия.

На въпрос на водещия на предаването „Руски отговор” защо не са победили тези, които са се обявили за сближаване с Русия, Решетников отговори: „Работата е там, че у нас вече има такава щампа, уж социалистическата партия е за сближаване с Русия, а ГЕРБ е против сближаването, проевропейска партия. БСП – проруска. Това е абсолютно невярно. Българската соцпартия, ръководството й, използва много активно на избори руската тематика. Това дори не са класически русофили, те по-скоро са съветофили. Те се базират на тази подкрепа, идват на власт, обещават, но не правят нищо. И не могат да направят. Те са също толкова зависими от Брюксел и Вашингтон, както е зависима и т.нар. проевропейска партия ГЕРБ. Само, че ГЕРБ провежда по-честна политика като говори за членство в ЕС и НАТО“.

По повод обединението на НФСБ, АТАКА и ВМРО той коментира, че коалицията е изместила турската партия и този блок от патриотични партии вече излиза като една консервативна сила, доближаваща се до партията на Льо Пен като идеология. „Това е интересно, образува се такова едно движение, то има перспективи“, смята ген. Решетников.

Според него в България електоралната маса е за сътрудничество с Русия, против са само 10-12% от цялото население, а в ръководството ще са представени хора, които действат прагматично.