|

Орди „бежанци” идват от Афганистан, а подписваме партньорства с Кабул

Правителството утвърди споразумението за сътрудничество, партньорство и развитие между Европейския съюз и Афганистан. Документът беше подписан на 18 февруари в Мюнхен, но едва през миналата седмица беше в дневния ред на Министерския съвет.

От правителствения пресцентър съобщават, че с документа за първи път се установява съгласувана, правно обвързваща и цялостна рамка на отношенията между ЕС и Афганистан.

Споразумението щяло да допринесе за засилване на политическия диалог, въпроси като правата на човека, върховенството на закона, борбата с тероризма, международния мир и сигурност.

И оказва се Афганистан е сигурна държава, с която ЕС ще развива двустранни отношения. Тогава, защо десетки добре финансирани неправителствени организации бият тъпани, че от там идват клети „бежанци”,бягащи от там? Или по-скоро същите задокеански НПО-та изпълняват нечий план да изведат безопасно всички терористи от арабската страна и да ги заселят в Европа. Та нали само така ще могат да променят политики и наказват непокорните европейски политици, поръчвайки им  атентати тук и там.