|

ПАТРИОТИТЕ ТВОРИМ ИСТОРИЯ

За първи път в най-новата история на България българският национализъм е на път да влезе във властта

Георги Сенгалевич, НМО АТАКА

 

На прага сме на исторически момент. За първи път в най-новата история на България българският национализъм е на път да влезе във властта. Представената от Обединени патриоти и ГЕРБ програма за управление 17/21 е резултат от продължителни и тежки преговори, и със сигурност не отразява на 100 процента цялостното виждане за генерален завой и промяна, което патриотичните сили имаме. Едно виждане за нов път на България. Но няма как да е иначе с оглед на обществените нагласи и на актуалната конфигурация в парламента, където най-голямата партия е ГЕРБ.

А политиката е изкуство на възможното

Не може да има пълен обрат и нов курс без желанието, подкрепата и участието на българския народ.  Не е редно да се отхвърля ясно изразената воля на хората, независимо дали резултатът от изборите ни харесва или не. Това е честното, принципно, демократично и националноотговорно поведение.  И така, с тежестта, с която разполагаме в обществото и в парламента, все пак вкарваме редица наши приоритети, каузи и идеи в програмата за 4-годишно управление на бъдещото правителство.

Във външната политика за първи път се говори за отстояване на националните интереси и недопускане на външна намеса в делата на България, за противопоставяне на двойните стандарти в ЕС и спиране на нелегалните мигранти.

В регионалната политика е записана

държавна подкрепа за по-слабите региони

В социалната сфера – осезаем скок на доходите и пенсиите. Социалните помощи ще се обвържат с полаган труд и ходене на училище, за да се пресече паразитизмът на някои малцинства.

В сектора на сигурността и отбраната – укрепване на границите, борба с радикалния ислям и присъствие на органите на реда във всяко населено място. Военно обучение в училище.

В областта на правосъдието – нов антикорупционен закон, нов наказателен кодекс и мерки срещу битовата престъпност.

В образованието и науката за първи път от дълго време се говори за родолюбието като водеща сила.

За защита на учителите, чиито заплати ще се удвоят

Премахват се делегираните бюджети в сегашния им вид.

За реализирането на всичко това и на още ред други неща Обединените патриоти ще гарантират чрез реално и пряко участие в изпълнителната власт. Това участие ще бъде борба, и тя ще е тежка и непрекъсната – в правителството и в парламента, във всяко министерство, агенция или комисия. В медийното пространство.

Борба с петите колони, с вътрешни и външни врагове.

Само времето ще покаже дали компромисите си заслужават и дали ще успеем да извоюваме победи в борбата за една по-добра България. Съдници ще има много. Но съм убеден, че историята ще ни оправдае. Първата стъпка вече е направена. Напред и Бог с нами!