|

Раздават на деца секс чанти в Австрия

120 000 евро е получила частна организация от държавния бюджет за „полово просвещение“

Сходната на ПП АТАКА – Австрийската партия на свободата изрази остра критика, че държавата финансира частната организация Liebenslust, която се занимава със сексуална просвета. Парламентаристите са отправили запитване до министъра на образованието на Австрия, на какво основание правителството на федералната провинция Щирия е дало 120 000 евро на частна организация и кои училища са взели участие в този проект. Жителите на Щирия са разтревожени от публикация в местен вестник, в която се съобщава, че Liebenslust раздава на децата „секс-чанти с модели на полови органи”.

Пред руската медия RT депутатката Герда Круше каза, че половото възпитание е отговорност преди всичко на родителите. „Отнасям се скептично към идеята да се повери половото възпитание на частни асоциации. В училищата се провежда такива занятия дори без присъствието на педагози. Родителски протести предизвиква и раздаването на т. нар. секс-чанти с плюшени играчки с формата на гениталии”, съобщи тя.

Отговор още не е получен от Министерството на образованието. „Понякога децата се връщат от такива лекции вкъщи уплашени. Настоятелно препоръчвам половото възпитание отново да стане прерогатива на семейството и тема по съответните училищни предмети, а не да се харчат бюджетни пари за съмнителни частни асоциации”, обясни позицията си Круше.

„Държавите в Западна Европа игнорират стоящите пред тях демографски проблеми. Спадът на раждаемостта се компенсира за сметка на масовата миграция от Третия свят. Не се пропагандира семеен начин на живот“, отбеляза друг представител на националистите в Австрия.

Психоложката Светлана Клюева обяснява, че „в Европа говорят с децата за половото възпитание от 2-3 годишна възраст, за това как е устроено тялото, откъде идват децата и кои са хубави и лоши докосвания”.

Секс чанти с плюшени играчки под формата на гениталии