|

Сидеров представи новата си книга „ВОЛЕН – живот напук” на рождения си ден

Волен Сидеров представи най-новата си книга навръх рождения си ден. Тя е озаглавена „Волен –  живот напук” и в нея са събрани истории на автора, есета, статии за различни вестници  и снимки  от личния му архив. Както той сам каза пред гостите „Поставих само началото на цяла нова поредица от факти за живота ми”.

Вестник „Атака“  ви представяме увода на книгата:

„А защо „напук”? Стига с този негативизъм! Дайте нещо позитивно!

Ами защото такива са фактите. Всички участници в тях, освен мен са покойници, така че мога да разкажа защо напук.

Питали са ме често защо се казвам Волен. Как са измислили точно такова име в един български провинциялен град в средата на 20 век, в епохата на исторически конгреси.

Защо не Владимир, Сергей, Интернационал, или просто Иван или Петър – на някого от двамата ми дядовци.

Ами ето защо:

Майка ми е бременна с мен на 34 години. Родила мъчно вече едно момче, друго загубила и решила, че е достатъчно. Започнала да вдига тежки предмети и да прави всичко възможно да не се родя. Включила в тези упражнения дори огромната крачна, професионална шевна машина „Сингер” на баба ми, с която е била изхранвана цялата ни къща през 20-те и 30 –те години.

Но не! Моя милост се развивал чудесно в зародишната фаза и не давал никакви признаци, че ще се отказва от излизане на светло, където предчувствал  вече бурни приключения.

На 19 април 1956 г. майка ми съобщила на вече замаяния от вълнение и вино свой съпруг, че ще ме кръсти Волен, защото съм имал воля за живот и съм удържал дори на тежестта на един „Сингер”.

Ето това е! Роден напук с воля за живот.

Как да ти е скучно в следващите години?”

Сидеров беше категоричен, че Том I скоро ще има и продължение. В най-кратки срокове се очаква изданието да бъде отпечатано в голям тираж и да достигне до читателите.