|

С викове „Аллах-ху акбар!“ мюсюлманин-расист уби трима бели в Калифорния

 

Трима мъже бяха убити, а друг бе ранен при въоръжено нападение във Фресно, Калифорния. Властите считат атаката за расистко нападение. Жертвите са бели мъже, а нападателят – чернокож, който „искал да убие колкото се може повече бели хора“, пише „Би Би Си“.

Убиецът Кори Али Мохамед изстрелял 16 патрона за по-малко от 2 минути. Инцидентът се развил на улица в града в близост до централа на католическа организация във вторник сутринта.

Мохамед крещял „Аллах-ху Акбар“ (Аллах е най-велик), но властите са убедени, че „мъжът е убивал с расистки подбуди и деянието не може да се разглежда като тероризъм“. Явно американските институции смятат, че идеологията на ислямския тероризмът е анти-расистка. Подобно невежество показва и защо САЩ все се борят с тероризма и все не могат да го преборят.

39-годишният Мохамед е бил издирван за убийство, извършено миналата седмица пред местен мотел. Нападателят е давал индикации в социалните мрежи, че мрази бели хора, както има и антиправителствени нагласи, отбелязват властите.