|

Доц. Михов: Няма да има управленска война между ГЕРБ и Патриотите

ГЕРБ и ние сме на различни позиции за мажоритарния вот, но това не поставя в опасност коалицията, коментира депутатът от Обединени патриоти

ГЕРБ и Обединените патриоти са на различни позиции за мажоритарния вот, но това не поставя в опасност коалицията. Тезата на патриотите е, че този вид гласуване ще задълбочи проблемите в обществото.

Управленска война между ГЕРБ и Обединените патриоти заради мажоритарния вот няма да избухне, категорични са патриотите. Въпреки това двете политически сили, макар и в коалиция, имат различни гледни точки относно въвеждането на мажоритарна избирателна система.

ГЕРБ имаха позиция, спазват я и действат в тази посока. Те имат определени аргументи, срещу тях ние противопоставяме нашите аргументи, обясни в телевизионно участие депутатът доц. Милен Михов от групата на Обединени патриоти.

Аргументите на националистите обаче са по-силни и дори се споделят от други партии и анализатори, добави той.

Всички тези мажоритарни избори в последните 20 години за местна власт в 99% от случаите са спечелени от представители, зад които стоят силни и с влияние политически партии или коалиции, продължи депутатът.

Според него риск от външно влияние върху партиите ще да има и при евентуално друго изпълнение на въпрос от референдума, а именно – субсидирането на партиите. Патриотът категорично се обяви против това да няма обществено финансиране на политическите сили чрез държавния бюджет.