|

Назначават петима областни управители от Обединени патриоти

АТАКА взема София-град и София-област

Николай Пехливанов

Правителството назначава петима областни управители от квотата на коалиция „Обединени патриоти- НФСБ, АТАКА и ВМРО“ на последното заседание на Министерския съвет.

Бившите депутати от АТАКА Николай Пехливанов и Илиан Тодоров ще бъдат губернатори на София-град и София-област.

Пехливанов е строителен предприемач, зам.-председател на столичния общински съвет. През 2011 г. бе кандидат за кмет на София от АТАКА.

Илиан Тодоров

Илиан Тодоров е бивш народен представител от партията на Сидеров в два поредни парламента. Той водеше листата на Обединените патриоти в Кюстендил на последните избори.

Завършил е икономиката в УНСС и национална сигурност и отбрана във Военната академия “Г.С.Раковски”. Специализирал е национална сигурност и антитероризъм в университети в Западна Европа.

От квотата на ВМРО областни управители стават на Добрич и Русе. Начело на Добрич застава лидерът на партията в Балчик Атанас Атанасов. Той има висше инженерно образование, 12 години е работил в сферата на МВР, общински съветник в Балчик.

В Русе ще бъде назначен Галин Григоров. Той е финансов експерт също е общински съветник и областен координатор на ВМРО.

НФСБ взема Стара Загора. Назначена е Гергана Микова, която досега е била директор на регионалния офис на телевизия СКАТ в Стара Загора и Пловдив за областен управител на града под липите.