|

Патриотите оглавиха 4 комисии в НС

СНИМКА: Ромео Чолаков

Коалиция „Обединени патриоти- НФСБ, АТАКА и ВМРО“ излъчи четирима представители за председатели на парламентарни комисии. ГЕРБ взеха 13 комисии, БСП – 3, ДПС – 2, а Воля оглави една.

Шеф на парламентарната комисия по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление стана Искрен Веселинов от ОП.

Колегата му Славчо Атанасов оглави комисията по въпросите на децата, младежта и спорта, а Борис

Ячев от Патриотите пое Комисията за борба с корупция,

конфликт на интереси и парламентарна етика. Емил Димитров-Ревизоро пък взе новосформираната комисията за наблюдение на приходните агенции и борба със сивата икономика и контрабанда.

В комисията по бюджет и финанси влизат атакистите Николай Александров (зам.-председател) и Маргарита Николова, която стана и зам.-председател на комисията по икономическа политика и туризъм.  Алексанров е член още на комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление.

Явор Нотев от АТАКА, който е зам.-председател на 44-то НС е в комисията по правни въпроси и комисията по здравеопазване.

Лидерът на АТАКА Волен

Сидеров е в комисията по външна политика,

а заместникът на партията Десислав Чуколов става зам.-председател на комисията по вътрешна сигурност и обществен ред, където участие взема и Сидеров. Павел Шопов влиза в парламентарната комисия по земеделието и храните и става зам.-председател по вероизповеданията и правата на човека, а проф. Станислав Станилов в образователната и като зам.-председател по култура и медии.

Миглена Александрова става член на комисията по корупция и по европейските въпроси и контрол на европейските фондове.