|

Сидеров оглави Интерпарламентарната асамблея по православие

Сидеров на 22-та Генерална асамблея на Интерпарламентарната асамблея по православие във Виена от 26 до 29 юни 2015 г. Темата на дискусиите беше „Историческите православни общности в Европа и света”

Депутатите попълниха състава на постоянните делегации към парламента. Това се случи по време редовното пленарното заседание в четвъртък.

Народното събрание избра от своя състав постоянни делегации в международни организации. Така българските народни представители ще участват в дейността на редица международни парламентарни институции.

Лидерът на АТАКА  Волен Сидеров беше избран за председател на делегацията на Народното събрание в Интерпарламентарната асамблея по православие. Сидеров, който завърши богословие в Шуменския университет, оглавяваше делегацията и в предишни парламенти. Функцията на асамблеята е да поддържа диалога между всички православни държави.

Делегацията в Парламентарното измерение на Централноевропейската инициатива ще е с председател атакистът Николай Александров от „Обединени патриоти”. Той също ще е и заместващ представител в Делегация в парламентарната асамблея на съвета на Европа. В същата делегация като зам.-ръководител  ще е народният представител от „Обединени патриоти” Красимир Богданов. Член на делегацията в парламентарната асамблея на НАТО ще е патриотът доц. Милен Михов.

В Делегацията в парламентарната асамблея на организацията за сигурност и сътрудничество в Европа ще е зам.-ръководител Борис Ячев от Обединени патриоти. В нея влиза и колегата му Искрен Веселинов.

Заместник-председателят на АТАКА Десислав Чуколов стана член на Делегацията в интерпарламентарния съюз, а Маргарита Николова е член на асамблеята по франкофония.

Депутатът Петър Петров от ОП стана зам.-представител в Делегацията в парламентарната асамблея на процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа.