|

С Балканче и барабани Волен откри мотосъбора в Ямбол

Волен с 50-кубиковия мотопед „Балкан“

С барабани съпредседателят на коалиция „Обединени патриоти-НФСБ, АТАКА и ВМРО“ Волен Сидеров откри мотосъбора край Ямбол на 13 май..

В района на местността „Бакаджик“ край родния му град за поредна година се събраха хиляди любители на моторите. Юбилейното 20-то издание на събитието бе придружено от традиционни забавни игри и шоу-ефекти, както и изпълнения на български рок групи от цялата страна. Най-голямата атракция на откриването на мотосъбора обаче този път не бяха мотористите и моторите, а самият Волен Сидеров.

За много хора не е известно, че лидерът на АТАКА свири на барабани от години. По време на откриването, съпредседателят на коалиция „Обединени патриоти“ се включи в програмата на мотосъбора, но този път не като оратор, който държи речи, а като барабанист на българската рок-група „Стилърс“. С големи овации и еуфория събралите се хора приветстваха изпълнението на Сидеров. На сцената националистът, заедно с момчетата от групата, изпълниха евъргрийна на „Дийп Пърпъл“  – „Смоук он дъ уотър“.

 

Лидерът на Патриотите пристигна с „Балканче“

Волен Сидеров пристигна на мотосъбора с 50-кубиков мотопед „Балкан“ – мотопедният звяр на България през 70-те години.

Пред рокерите той сподели, че с неговия съученик Николай са обикаляли България с такъв мотор. „Ходили сме до морето, до Варна, до София дори. Имаше случаи, в които го бутахме по 20-30 километра, защото бяхме закъсали. „Балканчето“ за нас бе нашият „Харли Дейвидсън“, сподели Сидеров.

Той призна, че симпатизира на мотоклуб „Ямбол“ и направи с тях обиколка на Ямбол с моторите.

По време на събора Сидеров отбеляза, че България преди имаше индустрия, произвеждаше мотопеди. „Надявам се да направим така, че да се възстанови поне част от нея, да можем да правим продукти, които българите да ползват, а не всяко нещо да се внася от чужбина, особено от Китай“, каза още патриотът.

„Нямам нищо против Китай, уважавам китайската нация, но смятам, че българите можем да произвеждаме продукти и да ги изнасяме, а не да сме зависими за всяка една стока“, убеден е той.

Волен се включи като барабанист на българската рок-група „Стилърс“ и поздрави рокерите

 

Сидеров и приятелят му от детството Николай се повозиха в Ямбол на мотопедния звяр от 70-те години

 

Волен помогна на съученика си Николай, за да може „Балканчето“ да запали по познатия начин от миналото