|

Фронт национал сменя името и програмата си

 

В речта, с която призна победата на Макрон, Марин льо Пен обяви, че партията Фронт Национал ще бъде „фундаментално променена“. Преди дни зам.-председателят на партията Флориан Филипо заяви, че трябва да се смени името и да бъде преоснована партията.

Засега е ясно, че Фронт национал ще се коалира с голистката „Изправи се, Франция“ на Никола Дюпон-Енян и така ще се яви на парламентарните избори на 11-18 юни т.г.
Флориан Филипо е един от 5-те зам.-председатели на ФН, отговарящ за стратегията на кампаниите и комуникациите.
Между другото, 88-годишният баща на лидерката изрази разочарование от резултата с аргумента, че нейната програма е била фокусирана твърде много върху проблемите на Европа и по-малко върху проблемите на Франция. „Тя трябваше да говори повече за демографията, за имиграцията и безработицата, а по-малко за проблемите на еврозоната“, каза основателят на ФН Жан-Мари льо Пен. Той беше изключен от партията през 2015 г.
Междувременно излязоха окончателните данни:

Еманюел Макрон – 66.1% – 20 753 797 гласа
Марин льо Пен – 33.9% – 10 644 118 гласа
Негласували – 25% (12 милиона)
От гласувалите 11% (4.07 милиона) са пуснали бели или невалидни (надраскани) бюлетини
Избирателна активност е била 74.56%. Прекалено ниска за Франция! Там традиционни гласуват над 80% от избирателите.
47,57 милиона са регистрирани избиратели.

******

Макрон е назначен от банковата олигархия

Изборите във Франция бяха предрешени, дори излишни

Магдалена Ташева

Макрон беше назначен за президент от банковата наднационална олигархия. Изборите бяха предрешени, за да не кажа излишни.

Марин Льо Пен направи страхотна кампания. Заложи всичко, ала изходът беше предрешен. Както винаги досега…
Но нека не се прощаваме с нея. НА 11 юни са парламентарните избори във Франция. И макар, че те също са предрешени (мажоритарна система в 2 тура с обикновено мнозинство), шанс има. Сега тя има възможност да стане неформален лидер на цялата френска опозиция.
Никога не бива да губим надежда, макар че и хладният разум не бива да ни напуска. Младият Макрон вероятно ще изкара двата си мандата, банките ще се погрижат за това. А след 10 и даже само след 5 години (когато тя пак ще иска да се кандидатира) вече нищо няма да бъде същото – ни Франция, ни Европа, дори самата партия Фронт Национал няма да е същата.
„Au Nom de Peuple“, т.е. „В името на народа“, беше посланието й. Но след 5 години народът няма да е същият. Ще е много, много по-радикален и ще се надсмива над опитите й да омекотява лицето на партията. Дотогава може фамилията Льо Пен, която от 44 години държи монопола над френския национализъм, да е вече история. Из дълбините към авансцената вървят по-млади, енергични националисти, които са готови да поемат кормилото.

******

Проблемите остават, борбата продължава

Крайни резултати от изборите във Франция

 Льо Пен и десетките милиони, мислещи като нея, няма да изчезнат след победа на розовия глобалист, напротив – ще стават все повече

Георги Сенгалевич

Удивен съм от всички трубадури на либералния „триумф“, които злорадстват над поражението на Марин Льо Пен. Заровили главите си в пясъка на привидното спокойствие, те едва ли съзнават, че тепърва се задава буря. Защото проблемите си остават същите, а борбата все така продължава. Льо Пен и десетките милиони, мислещи като нея, няма да изчезнат след победа на розовия глобалист. Напротив – ще стават все повече. Следващата битка за Франция е само след месец на парламентарните избори, и така до 2022-ра.

Банкерът на Ротшилд стана президент на Франция, защото за него гласуваха 90 % (!) от избирателите в Париж, старците и мигрантите. Франция, както и повечето европейски страни, е дълбоко разделена: по регионален, класов, възрастов, етнорелигиозен признак. Всеки, който го отрича, прави жестока грешка. Факт е, че този път над 4 милиона французи са предпочели да пуснат бяла или невалидна бюлетина на балотажа, вместо да се вслушат в призива за „санитарен кордон“ срещу националистите. И няма съмнение, че само за 15 години е настъпил чувствителен обрат в настроенията. През 2002-ра 82% от французите гласуваха за компрометирания Жак Ширак срещу Жан-Мари льо Пен. Днес вече дори и младичкият и ухилен Макрон не може да ги очарова. Наистина наблюдаваме в развитие дългата и болезнена агония на системата. Добрата стара Франция, историческата Франция, все повече се сплотява около Националния фронт като основна опозиционна сила – носител на традиционните ценности, но и на нова енергия, на промяна. И събраните вчера близо 11 милиона гласа са ясен знак, че оттук нататък именно патриотизмът се очертава като водеща алтернатива на статуквото и на глобализма.