|

Светлозар Лазаров в „Беновска пита”: АТАКА е пробългарска партия, защитаваща националния интерес

Можем да работим със САЩ, Русия и която и да е друга държава, стига това да е изгодно за България, категоричен беше националният координатор на АТАКА

АТАКА е пробългарска партия. Тя е национално отговорна, която защитава и работи само и единствено за българския национален интерес. Това заяви националният координатор на партията Светлозар Лазаров с предаването „Беновска пита” по Канал 3.

Той допълни, че АТАКА работи за взаимноизгодни отношения с различни държави и партньори. Националистите са здраво стъпили на земята и поставят на първо място националната сигурност и интерес. „В този аспект бихме могли да работим и със Съединените американски щати, и с Русия”, категоричен бе Лазаров.

Патриотът даде пример с икономическия министър от АТАКА Емил Караниколов, който от началото на мандата си работи активно за противодействие на контрабандата и облекченията, които от ведомството правят, за да улеснят бизнес климата в България.

Що се отнася до сигурността на страната, предвид и предстоящото председателство на Съвета на Европа, Лазаров заяви, че партията на Сидеров от години работи за пресичане на нелегалната миграция и по този начин защитава населението от атентати и престъпност. По инициатива на АТАКА беше стартирано и изграждането на оградата по границата с Турция. Патриотът допълни, че и от този период датира познанството му със Сидеров.

Лазаров е на мнение, че не е късно българският народ да бъде питан дали е съгласен или не с членството ни в ЕС и НАТО. По думите му няма категорично решение на суверена. Той изтъкна, че има както положителните, така и отрицателните страни от членството на България в двата съюза.

По повод новите санкции, които Вашингтон наложи над Москва, националният координатор беше категоричен, че те са безсмислени, както и предходните, не водят до нищо позитивно и час по-скоро трябва да бъдат отменени.