|

Сидеров в Стралджа: Фолклорните традиции трябва да се съхраняват

Волен Сидеров, заедно със зам.-кмета на Стралджа Гроздан Иванов (вляво) и зам.-областният управител на Ямбол Христо Колев (вдясно) бяха гости на традиционния събор „Мараш пее“

Съпредседателят на коалиция „Обединени патриоти“ и лидер на АТАКА Волен Сидеров посети преди седмица традиционния събор на Народното творчество “Мараш пее”. Събитието се проведе в Стралджа и е традиционно за града. В тазгодишното мероприятие участие взеха над 600 певци и танцьори от всички краища на България. Сидеров беше посрещнат с въодушевление от всички местни жители и гости на града. Десетки българи спираха партийния лидер, за да го поздравят или да си направят снимка с него.

Пред местни медии и АЛФА ТВ патриотът беше категоричен, че българските фолклорни традиции трябва да се съхраняват и почитат. Той благодари за перфектната организация на общинското ръководство и зам.-кмета от АТАКА Гроздан Иванов.  „Такива събори има в цялата страна и те се организират с огромен ентусиазъм. Това е дълбоко вътрешно усещане и желание на всеки българин. Те са радост за хората, защото на тях се събират и слушат истинска българска музика. Смятам, че това ще продължи, докато го има българския народ“, заяви Сидеров пред медиите.

Поздрав към участниците и гостите на фолклорния събор отправи и зам.-областният управител на Ямбол Христо Колев.