|

Сидеров инициира създаването на учебник с истинската българска история

Заради нелепите писания в учебниците по история лидерът на АТАКА започва инициатива за създаването на нов с истината за историята на българите

Заради нелепите писания, започвам инициатива да направим учебник по история. Един, не пет учебника, в които да пише различни неща. В него да пише истинската история на българите. За тази кауза ще бъда посредник между Министерството на образованието и авторите от българската академична общност, които могат да го направят, хора, които не са жертва на подобни нелепи хипотези, че сме говорили например на тюркски език. Целта е той да бъде преведен на основните езици в Европа и всеки гост, който дойде в България, да разбере какъв е приносът на България.

Досега ние не сме го направили, а се сърдим на този и онзи, който идва тук или пък казва някаква фраза и това става повод за истерични реакции. Вместо истерични реакции, по-добре да направим каквото трябва в учебниците, в енциклопедиите, в тези многотомни истории и това да се преведе на чужди езици и да стига до всички.

Коментар на Волен Сидеров в предаването „Неделник“ , излъчено по ТВ АЛФА на 25 юни 2017 г.