|

След сигнал на Сидеров: Започва ремонт на пътища в Ямболско

Новият министър на регионалното развитие Николай Нанков се срещна в парламента със Сидеров, зам.-областния управител на Ямбол от АТАКА Христо Колев и заместник-кмета на Стралджа от АТАКА Гроздан Иванов и обсъдиха най-проблемните трасета в региона

Както знаете аз се кандидатирах за народен представител само от един избирателен район –Ямбол и влязох оттам. Преди две седмици открих приемна в родния си град в центъра, до общината на бул. „Раковски” № 5. Тя работи всеки работен ден от 14 до 18 часа. Има човек, който приема въпроси, сигнали, теми, записва хората и в края на седмицата, когато отивам в Ямбол ги разглеждам.

Приех два сериозни сигнала, които веднага задвижих. Единият от тях беше свързана с работещи във фирма към Министерството на отбраната. Въпросът е задвижен и предаден на военния министър Каракачанов, който ще го разгледа. Става дума за забавени заплащания и нередности. Вторият е свързан с пътната инфраструктура.

Направих среща на заместник-областния управител на Ямбол от квотата на АТАКА Христо Колев, заместник-кмета на Стралджа Гроздан Иванов, също отговорник за АТАКА в региона с министъра на регионалното развитие Нанков. Пред него те поставиха темата за дупките в района. Скоро минах по пътя Стралджа – „Петолъчката”. Там наистина има нужда от светкавичен ремонт на пътя, защото дупките са като от бомбардировки.

Сидеров обиколи най-проблемните трасета в област Ямбол

Макар, че Ямболски окръг започва с последната буква на азбуката, не трябва да бъде последен по значение. Имам грижата като народен представител точно от тази област да решавам проблемите.

На срещата ни с министъра Патриотите поставихме проблема и с и околовръстния път на Ямбол.

Николай Нанков пое ангажимент, че ще изиска нужната документация и държавата ще влезе в ролята си, за да могат да бъдат възстановени пътните артерии във вид, който ще бъде безопасен за гражданите. На първо време, това ще бъде третокласният път Стралджа – „Петолъчката” и проблемните два километра в рамките на общинския център.

За мен това е удовлетворение, защото виждам резултат от дейността си. Не само да отвориш приемна и тя да бъде като украсено помещение в центъра на града, а да има и резултат.

 

Коментар на Волен Сидеров в „Неделник” по АЛФА ТВ от 28 май 2017 г.