|

Започва почистването на храмове в Ямболско

Църковните настоятелства от региона могат да потърсят подкрепа в постоянната приемна на Сидеров в Ямбол, намираща се на ул. „Г. С. Раковски” №5

Нова инициатива на АТАКА

Областната структура на АТАКА в Ямбол, подкрепена от народния представител Волен Сидеров, започна инициатива за почистване на дворните пространства и поддръжка на православните храмове в региона. Началото беше поставено миналата неделя в църквата „Свето Въздвижение на Кръста Господен“ в село Чарган. Защо именно от тук – предисторията разказва заместник-областният управител на Ямбол от АТАКА Христо Колев и представителят на областното ръководство на партията Гроздан Иванов.

„Отец Василий ме посети миналата седмица и ми разказа за окаяното състояние на двора на църквата. Той се надяваше да му помогнем, тъй като хората от селото се притеснявали да посещават черквата заради двора”, разказа пред камерата на АЛФА ТВ Колев. „Всички храмове от област Ямбол, които имат нужда от косене или поддръжка на дворните пространства, могат да се обръщат за съдействие към АТАКА”, допълни зам.-кметът от АТАКА Гроздан Иванов.

„Благодарен съм, че в тези времена, в които живеем, само вие вървите по пътя на истината да съхраните християнството в България. Пожелавам ви да пребъдете в пътя, по който сте поели. Не моля политиците, моля християнския народ да види в лицето на Сидеров, че наистина е човек, който може да помогне на България”, изказа благодарностите си отец Василий.

Православната църква в село Чарган е построена през 1927 г. За поддръжката на храма се грижат от местното църковно настоятелство. Селото ще отбележи 90-тата годишнина от съграждането на храма на светия кръст господен на 14 септември, Кръстовден. А 80-годишният дядо Василий, който служи тук, ни изпраща с благослов. „Нека Бог да благослови партия АТАКА! Дано винаги да помагате на църквите, които имат нужда. Защото единственият човек, който може да помогне и е духовник е Сидеров. Не виждам други политици, които могат да дойдат в църквата и да помогнат”, благослови отец Василий.

Църковните настоятелства от региона могат да потърсят подкрепа в постоянната приемна на народния представител Волен Сидеров в Ямбол, намираща се на ул. „Г. С. Раковски” №5.

„Надявам се този пример да бъде последван и от други хора. Не само политици, но и бизнесмени, от граждани, от християни както казва отец Василий. Ще продължа да правя каквото мога, заедно с моите съратници, за да поддържаме храмовете в Ямболска област”, заяви в авторското си предаване „Неделник” по АЛФА ТВ лидерът на АТАКА и депутат от 31-ви МИР Ямбол Волен Сидеров.