|

Италианският в. „Джорнале” зове: Путин, ела ни превземи

Преди срещата на президента на Русия с Доналд Тръмп, на Запад започнаха да молят Русия за помощ

Само ти ни оставаш като единствен, истински заслужаващ доверие, спасител в сблъсъка ни с тази отвратителна антииталианска Европа, допълва авторът

Владимир Малишев

„Превземи ни, Путин! И да свършим с това” – тази необичайна статия с не по-малко необичайно заглавие беше публикувана в един от най-авторитетните вестници на Италия – „Джорнале”.

„Направи ни тази услуга, скъпи президенте Путин”, пише авторът. „Изпрати в Италия 10–20 хиляди казаци и ще сме твои! Само ти ни оставаш като единствен, истински заслужаващ доверие, спасител в сблъсъка ни с тази отвратителна антииталианска Европа, с тези безмозъчни управители, с тези дамички от разни учреждения с еротично-аморални фантазии, с тези лъжливи политици, които не им пука за нищо, с тези тъпоглави италианци, поглъщащи жадно свински хот-дог и шилешки кебапи, с тези агресивни всезнаещи и претенциозно позитивни гейове, със свещеници в бели раса, проповядващи от балконите и амвоните, с тези купища псевдодобряци и истински добряци, които ни омесват с всичко най-лошо, което е събрано от съседните континенти”.

„Ако намериш пет минути време”, продължава „Джорнале”, изпрати при нас флот от някакви подводници или ескадрила въоръжени изтребители, колона камиони… Ти ще решиш. За щастие, ти имаш опит и си находчив. А аз, да ме прости Бог, че се обръщам за помощ към (бивш) комунист, смятам, че е по-добре ти, отколкото целия този боклук, който ни заобикаля. Колкото по-бързо пристигнеш, толкова по-добре ще бъде прието твоето нахлуване. Така на есен може да се избавим от онези, които дебаркираха през последните години на бреговете ни, в пристанищата ни, пръснаха се по цялата ни държава, като заеха и освиниха всички тротоари на Италия.

През това време ние вече ще затворим хилядите нелегални джамии, отворени от също толкова нелегални имами и „правоверни”. Ще изчистим градовете си от джебчии, чергаруващи по целия ни полуостров между курорти с тълпи туристи и села, в които живеят пенсионери. Ще затворим устите на тези проповедници в бяло-кървави раса, разпъващи Христос вътре в самата църква.

Направи ни този малък подарък, Владимир Владимирович. Защото вятърът у нас вече си смени посоката. Италианският народ се пробужда и започва да раздава първите шутове в задника на  седналите в креслата лъжци.

И ако на хоризонта засвети твоята звезда, тя ще даде такъв заряд оптимизъм на моя народ… Помисли за това”, допълва журналистът.

Ето такава необичайна статия се появи в „Джорнале”, един от най-уважаваните консервативни вестници в Италия. Авторът, разбира се, иронизира и прибягва до хипербола, но въпреки това отчаяното му послание е ясно: много хора на Запад вече не са в състояние да търпят идиотизма, към който води света натрапваната от САЩ и либералите глобализация. Те започват да разбират, че държавниците им нагло и безсъвестно ги мамят, че Италия и другите страни в Европа буквално загиват под нашествието на тълпите мигранти от Африка и Изтока.

В Италия така мисли не само авторът на статията, но и много други, за това свидетелства и огромният, широк 135 метра портрет на Путин, който италианският фермер и художник Дарио Гамбарин „нарисува” на нивата си недалеч от Верона.

Време е да си затворят устите

Подобни мисли звучат и в медиите зад океана. „Нашите лидери им е време да млъкнат”, пише решително в изданието „Хил” Джеймс Дурсо, 20 години служил във ВМС на САЩ. – Да се нарича Русия „регионална държава”, както това правеше президентът Обама или да се говори, че  Путин може да ни стане „добър приятел”, както преди време се изрази президентът Тръмп – това е контрапродуктивно. Ние ще постигнем по-добри резултати в отношенията си с Русия, ако се  държим твърдо, уважително и недвусмислено.

„От каквото и да се ръководи Путин – патриотизъм, параноя, чувство на незащитеност или нужда да съхрани всичките пари които уж има, неговият призив да защити християнството и уникалната руска култура от обезличената, релативистка Европа, намира отклик у повече европейци, отколкото комунизмът (на времето)”, продължава той.

На руските замисли помага и безсмислената политика на Германия, която прие повече от милион мигранти от Близкия Изток, по-голямата част, от които никога няма да участва в икономическия живот и производството и едва ли ще се асимилира.

Дори такова авторитетно и русофобско издание като „Вашингтон пост” признава, че без сътрудничество с Русия не може.

„Сътрудничеството с Русия може да се окаже единствен начин да се намали насилието в Сирия и да се поставят основи на мирна, децентрализирана държава, която може да оздравее след трагичната си война”, пише вестникът.

Тръмп е в слаба позиция

„С Путин, Тръмп е в слаба позиция, поради различните разследвания на предизборните му отношения с Москва”. „Русия, вече „отписана от сметките”, отново излезе на водещи позиции в глобалната йерархия”, пише немския в. „Ханделсблат”.

„Тръмп започна не с дипломация, а с груба сила, в повечето случаи неоправдано. При това тези тактически стъпки изобщо не му се получават. Например, Тръмп се опита да обедини арабите срещу Иран, а стана така, че ги разцепи. Сегашният конфликт в Персийския залив тласка към Кремъл не само Катар, който вече си осигури пакет акции от  руския петролен гигант „Роснефт”. Турция, страна от НАТО,  в този спор се отдръпна от Европа, Иран стои твърдо на страната на Москва. Близко до Русия е и Китай, който беше оскърбен от поведението на САЩ в Сирия и относно Северна Корея, а също и от неотдавнашното решение на Тръмп за Парижкото климатично споразумение”, продължава вестникът.

Особено характерно е, че такива  призиви за помощ и статии с признаване на нарасналото влияние на Русия и нуждата от сътрудничество, се появяват сега в западните медии, след лавина от лъжливи публикации, обвиняващи Русия във всички смъртни грехове. Дали идва отрезвяване?