|

Министърът на АТАКА награди 2 компании, които ще инвестират близо 10 млн. лв.

Караниколов посочи, че от началото на годината са сертифитнирани 11 проекта на обща стойност над 158 млн. лв., които ще разкрият над 4008 нови работни места

България се утвърждава сред водещите страни по привлекателност като производствена и аутсорсинг дестинация. Това заяви министърът на икономиката Емил Караниколов на церемония, на която връчи  два сертификата за инвестиция клас „А“ по Закона за насърчаване на инвестициите. Проектите са на обща стойност от близо 10 млн. лв. и ще създадат 160 нови работни места.

Караниколов посочи, че двата проекта са във високотехнологични дейности от производствения сектор и от сектора на услугите. Министърът на АТАКА подчерта още, че от началото на 2017 г. по Закона за насърчаване на инвестициите са сертифитнирани 11 проекти на обща стойност над 158 млн. лв., които ще разкрият над 4008 нови работни места.

Една от наградените компании е водеща в авиационното производство и ще инвестира над 9 млн. лв., разкривайки 107 работни места. Инвестиционният проект на другата компания предвижда разширяване на съществуващо предприятие и разкриване на над 50 нови работни места.