|

Министърът на АТАКА: Четири компании разкриват 245 нови работни места

Караниколов връчи сертификати на обща стойност около 23 млн. лв.

Доверието на инвеститорите се налага като положителна тенденция. Намира израз в нарастващия брой инвестиционни проекти. Доказателство за това са връчените в сряда сертификати на обща стойност около 23 млн. лв., с които се предвижда разкриването и на нови 245 работни места. Това каза министърът на икономиката от квотата на АТАКА Емил Караниколов по време на официална церемония по връчването на четири сертификата по реда на Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ). Сертификати клас „А“ получиха фирмите „ЛС Тюбс“ АД и „Теклас-България“ АД, а сертификати клас „Б“ бяха връчени на „Интрама Протек“ ЕООД и „Астаунд Комерс България“.

По време на пресконференцията министър Караниколов заяви, че в страната ни приоритетно се развиват няколко сектора с голям инвеститорски интерес – производство, високотехнологични услуги и логистика, които са привлечени от България, както като дестинация, така и от работната сила, инфраструктурата и концепцията за индустриалните зони. По отношение на инфраструктурните проблеми в Икономическа зона София-Божурище министър Караниколов подчерта, че в момента се работи усилено с Министерството на регионалното развитие и благоустройство (МРРБ) и Агенция пътна инфраструктура (АПИ) върху реализирането на три проекта, в това число – жп прелез, за който има разговори и с Министерството на транспорта, както и бъдещо разширяване на първи метро диаметър.

По време на церемонията министър Караниколов съобщи, че от началото на годината са сертифицирани 15 инвестиционни проекта на обща стойност 181 млн. лева, като се предвижда да бъдат разкрити над 4250 работни места.