|

Ремонтът на пътя Стралджа – Петолъчката тече с пълна сила

Граждани са стартирали подписка за благодарност към лидера на АТАКА Волен Сидеров и министър Нанков заради ремонта на пътната отсечка

Спешни мерки за рехабилитация на един най-конфликтните участъци от републиканската пътна мрежа в района на град Стралджа поиска ямболският народен представител Волен Сидеров от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Отсечката от пътен възел Петолъчката през Стралджа за село Първенец е изградена преди близо 30 години, от тогава до момента не е правен основен ремонт, поддръжката е била само с частични кърпежи.

Пътят влиза и в чертите на общинския център и е основна артерия за Стралджа. С моментното състояние на участъка се запозна на място и Сидеров, който беше в Стралджа на 26 май. В средата на юни, по време на среща в столицата между лидера на АТАКА, зам.-губернаторът на Ямболска област Христо Колев и зам.-кметът на Стралжда Гроздан Иванов, строителният министър Нанков пое ангажимент ремонтът на най-тежкия, близо трикилометров участък в чертите на град Стралджа, да бъде извършен в тримесечен период.

„Това е основната пътна артерия на града, по която минават почти всички жители на Стралджа”, заяви зам.-кметът от АТАКА и изказа благодарности към Сидеров и строителния министър Нанков.

Проект за рехабилитация на пътния участък Петолъчката Стралджа Първенец, ЛОТ 84 от РПМ, беше подготвен още преди няколко години, но за него не достигна европейско финансиране в стария програмен период на ОПРР. Същият проект се ползва сега, като изпълнението ще бъде част от годишното задание в договора за текущо поддържане на пътната мрежа. „Надявам се ремонтът да бъде извършен качествено”, изрази надежда зам.-кметът от АТАКА.

Преди изминалата седмица стартираха подготвителните работи, продължава фрезоването, обследването и подготовката на основата на пътя. Предвижда се в трикилометровия участък по бул. „Хемус” поставянето на изравнителен и износоустойчив пласт асфалт. Според местните жители окаяното състояние на пътната отсечка наистина изисква спешни действия.

Управленският екип в Общината се надява този ремонт да бъде продължен и с работа по други инфраструктурни проекти, забавени през годините.

„Това няма да е последния път, в който ще се обърнем към Сидеров, защото в него намираме волята да се бодобри състоянието на избирателния район, от който е избран. В момента граждани са стартирали подписка за благодарност към лидера на АТАКА и министър Нанков. Ако всички 240 депутати работят така, България ще се оправи много бързо”, посочи Иванов.

Вече започнаха и реалните строителни дейности, успоредно с това трябва да бъде подготвен и споразумителен протокол между възложителя и Община Стралджа за поставянето на маркировките и пътните знаци.