|

Ученици от Китай бяха специални гости на Сидеров в парламента

Младите китайски журналисти и Сидеров си направиха снимка за спомен

Младите журналисти и лидерът на АТАКА обсъдиха възможности за по-благоприятни условия за туризъм между двете държави

По покана на лидера на АТАКА Волен Сидеров и на народния представител Миглена Александрова в Народното събрание миналия петък пристигна група деца от Китай. Те се запознаха с работата на депутатите и разгледаха парламента.

Децата са възпитаници на училището за млади репортери в Шанхай, което е част от Шанхайската асоциация на журналистите.

В зала „Изток“ на парламента малчуганите се срещнаха и обсъдиха със Сидеров възможностите за по-благоприятни условия за туризъм между двете страни.

Патриотът запозна децата с работата на Народното събрание и управленската програма на правителството. Младите журналисти го попитаха какво означава за него журналистиката, тъй като е автор на хиляди статии и стотици телевизионни предавания. „За мен журналистиката служба на обществото и на хората. Не е търсене на сензация, заради самата нея. За съжаление, днес, по света журналистиката е повече зрелище, сензация или негативни новини. А всъщност, журналистите трябва да бъдем в помощ на хората и когато работим непрекъснато да мислим каква ще бъде ползата за хората и сънародниците ни”, отговори Сидеров.

Децата бяха запознати и с добре познатия проблем за България – младите хора търсят своята реализация в чужбина, вместо да останат в родината. По думите му в последните 26-27 години много българи напуснаха страната по икономически съображения. „В България имаше доста сериозно развита индустрия – металургия, химия, машиностроене, която премина от социалистически и централизиран модел към капиталистически и пазарен. Много заводи бяха затворени, много хора останаха без работа”, разказа Сидеров.

Лидерът на АТАКА бе изненадан със специален подарък – реплика на картина-акварел от известен китайски художник

Той представи на групата деца политиката на „Обединени патриоти“ за минимизиране на този проблем. „Като част от управляващата коалиция, нашата партия се стреми да създаде такива условия, че повече хора да се върнат в България, както и наши сънародници от български произход, живеещи в Украйна, Молдова, Македония и други държави. В момента работим да се улесни тяхното идване и заселване в България”, поясни лидерът на АТАКА.

На финала специалните гости и Сидеров си направиха обща снимка, а лидерът на АТАКА бе изненадан със специален подарък – реплика на картина от известен китайски художник Тан Джън Йън.

„Аз самият рисувах в младите ми години и оценявам изключително високо този подарък. Това е един прекрасен акварел. Ще бъде на видно място в моя офис заедно с картини на български класици”, обеща Сидеров.

В заключение съпредседателят на Обединени патриоти отбеляза, че някои от учениците са задали по-смислени въпроси, отколкото голяма част от българските журналисти.