|

Областен управител от квотата на АТАКА зарадва пенсионери с безплатна почивка

Благодарности и комплименти получи губернаторът на Софийска област Илиан Тодоров от пенсионерите от община Горна Малина, които този уикенд бяха на безплатен отдих на вила „Горска поляна“ в к.к. Боровец.

Това е втората група възрастни хора от областта, които прекарват по 3 дни в курорта в рамките на социалната инициатива на губернатора от квотата на АТАКА.

Тодоров и главният секретар на Областната администрация Мая Цанова посетиха 16-те дами от община Горна Малина, за да се уверят, че се чувстват добре и имат всичко необходимо за пълноценен отдих и приятен престой в почивната база, предоставена им напълно безвъзмездно.

На свой ред пенсионерите разказаха за ежедневните разходки и занимания, с които разнообразяват почивката си като подчертаха, че са изключително доволни от условията и с радост биха останали колкото е възможно по-дълго.

Припомняме, че инициативата на областния управител стартира с безплатен летен отдих за социално слаби деца от Софийска област, които имат добри резултати в училище. От поканата на Тодоров се възползваха девет общини, а 116 деца прекараха по 3 незабравими дни в к.к. Боровец. Инициативата бе подкрепена от община Самоков и от местния бизнес.

Тазгодишната социална кампания на областния управител от АТАКА ще приключи през месец ноември, когато три дни в Боровец ще прекарат и последните групи възрастни хора. Очаква се над 160 пенсионери от седем общини в Софийска област да се възползват от поканата му.