|

Вицепремиерът на патриотите вдига заплатите на военните

Модернизацията на МиГ-овете започват до края на годината, заяви Красимир Каракачанов

До края на годината ще стартира модернизацията и ремонтът на старите ни бойни самолети МиГ-29, съобщи в предаването „Ексклузивно“ по телевизия „Европа“ вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов. Този процес ще върви успоредно с преговорите по закупуване на нов изтребител.

Основно тук трябва да се ремонтират. Разбира се, ако се наложи да се внасят резервни части и двигатели, ще бъдат внесени от Русия, от самия производител. Тук тънкостта е в това, че моето желание и намерение е в тази сделка по ремонта и модернизацията на МиГ-овете да няма посредници. Директно Министерството на отбраната с фирмата производител, каза Каракачанов.

Освен това България ще се стреми към максимално дълго разсрочване на плащанията за новите бойни самолети за най-малко от 10 години.

Знам със сигурност, че поне един от тримата участници до сега в конкурса имат подобна готовност и са я заявили. Това е добра предпоставка и би стимулирало и останалите участници да правят по-изгодни предложения, допълни още той.

Увеличение на заплатите на военните от 2018 г. ще има, увери Каракачанов. Надявам се да стигнем до разумна сума, каза още той. В момента в армията ни не достигат близо 5000 военнослужещи.