|

Вицепремиерът на патриотите: Заплатите на военните ще бъдат увеличени

Разбрали сме се с Горанов, и Борисов се съгласи - 100 млн. лв. ще бъдат отделени допълнително за възнаграждението на военнослужещите”, заяви Каракачанов

Заплатите на военнослужещите ще бъдат увеличени. Водят се разговори за повишение на възнагражденията и на полицаите. Това обяви министърът на отбраната от квотата на Обединени патриоти Красимир Каракачанов пред журналисти след тържеството по случай 124 години от основаването на ВМРО в понеделник.

„Разбрали сме се с финансовия министър, и мин.-председателят се съгласи – 100 млн. лв. ще бъдат отделени допълнително за възнаграждението на военнослужещите”, заяви вицепремиерът. По думите му в момента въпросът е да се намери необходимият компромис по отношение на служителите на МВР, защото това е абсолютно необходимо. „Имаше години, в които вдигаха заплатите само на полицаите, и военните негодуваха. Сега, ако се вдигнат заплатите само на военните, с основание полицаите ще негодуват”, посочи Каракачанов. „Смятам, че в целия сектор „Сигурност” трябва да се направи крачка – и по отношение на армията, и на полицията”, категоричен беше военният министър и допълни, че само така хората спокойно и съвестно ще си вършат работата.