|

Евродепутат на патриотите: Време е да използваме ЕС като инструмент за националните цели на България

Трябва да изградим инфраструктурата и транспортните коридори от Черно до Адриатическо море и Италия, което ще донесе пари в икономиката, пари за българите”, посочи Ангел Джамбазки

Взаимодействие между балканските страни можем да търсим по тази линия, която отговаря на националния ни интерес. Това е Коридор №8. На Балканите обикновено надделява оста по вертикала Белград-Атина, каза в интервю за казанлъшка медия Ангел Джамбазки.

„Сега е дошло времето да използваме Европейския съюз като инструмент и да възстановим националните си задачи – да изградим инфраструктурата и транспортните коридори от Черно до Адриатическо море и Италия, което ще донесе пари в икономиката, пари за българите”, посочи патриотът.

По чисто икономически причини обединението на Западните Балкани е необходимо на България, затова е и заложено като приоритет за председателството на България на ЕС, което е заслугата на Обединени патриоти.

„Отново по икономическата ос започва обединение на източноевропейските държави членки на ЕС срещу нарушаването на правилата от западните държави и протекционизма, който някои започнаха да прилагат”, посочи евродепутатът, като даде ред примери за неизгодните за нас западни практики. Той припомни инициативата „Доходен съюз“, включваща България, Полша, Унгария, Чехия, Литва, Латвия и Естония. С подписка на територията на 7-те държави, Доходният съюз ще поиска от ЕК „да си извади главата от пясъка“ и да санкционира и западните държави, както ни санкционират нас. Например Германия, която в момента нарушава правилата с приетия закон за превозвачите.