|

Искрен Веселинов, ОП: БХК саботира България за Европейската агенция по лекарствата

Въпреки, че шансовете на страната ни са малки да приемем агенцията, това е накърняване на интересите на България, смята Веселинов

Антибългарски организации нямат право да съществуват, категорични са от Обединени патриоти

Български хелзинкски комитет (БХК) е организация, която основно следи за правата на хомосексуалните и ромите. Те обаче преминаха всякаква мярка с писмото, което изпратиха на европейските институции, в което предлагат да не се разглежда кандидатурата на страната ни за домакин на Европейската агенция по лекарствата. Основният им мотив е, че в България правата на гейовете и лесбийките са нарушени. Това каза народния представител от Обединени патриоти Искрен Веселинов в предаването „Лице в лице” по БТВ.

Въпреки, че шансовете на страната ни са малки, това е накърняване на интересите ни, смята националистът. „България е една от малкото държави в ЕС, която няма агенция на своя територия. Това би подпомогнало бюджета ни и би било признание и престиж. Сега тази позиция нанася преки щети на българската икономика”, подчерта Веселинов.

„Очакваме подписалият това писмо да понесе наказателната отговорност за вреда на държавата ни“, допълни още той.

По думите му цялата организация трябва да бъде подложена на ревизия и да се преразгледа принципът, по който осъществяват дейност. Според Веселинов БХК уронва добрите нрави в страната и клевети България. „Нужни са по-строги текстове, които да дисциплинират. Освен това да се проучи финансирането на тази организация. Това е флагманът, който подпомага да се разклаща българската държавност. Най-после в тази държава трябва да се въведе ред“, категоричен беше депутатът. „Антибългарски организации нямат право да съществуват. Не приветстваме вредителството, което пречи на цялото общество“, заяви патриотът.