|

Леонид Решетников: откакто сте в HATO руските ракети са насочени към България

Теодора Куцарова

 

- В доклад за състоянието на националната сигурност на България през 2016 г., Русия е определена като заплаха за основните цели на страната и за стабилността в Европа. АТАКА се обяви срещу този документ. Как бихте определили всичко това?

- България е член на НАТО и от това трябва да изхождаме. Като член на НАТО винаги ще има такива доклади. Много хора не разбират, че този доклад е публичен, но има толкова секретни документи и в България, и в Унгария, и в Полша, които са по-страшни. Там вече има и планове как да настъпят, как да стрелят, къде да стрелят.

И позицията на Бойко Борисов действително е двойствена, като българин. Той разбира, че това е една не само глупост, България да воюва с Русия, това е престъпление пред Бога, пред българския народ, пред руския народ.

Когато вие станахте членове на НАТО, от този момент ракетите на Русия са били пренасочени и към България, и към Унгария, и към Гърция – няма друг изход.

Бойко Борисов е прав. Има подписани секретни планове и договори, по които България трябва да воюва, ако стане, не дай Боже война, а аз вярвам, че няма да стане. Но ако стане, България трябва да воюва, трябва да участва във войната срещу Русия. Това е един голям успех на глобалистката западна система.

- Добре, ние сме в НАТО. Голям процент от българския народ обаче не е съгласен с това. Какво можем да направим?

- Изходът е борба за независимост. България много години беше под игото на Османската империя. България трябва да се бори за независимост, не да се бори за Русия или за сътрудничество с Русия, а за истинска независимост, както прави и вашата партия например, да се бори за истинската независимост на България. Малка държава сте и трябва да имате подкрепа, съюзници, дори покровители, но този покровител трябва да бъде близък. Ние сме от една етническа общност, една религиозна общност. Но все пак, най-главната цел е повече независимост. НАТО е една военна, преди всичко, организация, направена срещу Русия.

- Вече мина време от встъпването на Доналд Тръмп в длъжност и наблюдавахме неговото поведение. Има ли някакъв шанс, поне малко, САЩ да охлабят захвата, който оказват върху други държави, поне малко да зачитат техния суверенитет? Правиха се такива анонси още по време на предизборната му кампания.

- Оставаме с впечатлението, че Тръмп всъщност не ръководи САЩ. Той се намира под голямо влияние на различни групи, преди всичко групите на глобалистите. Той действително имаше позитивни идеи и представляваше интересите на средната класа, но тя се оказва по-слаба, отколкото се очакваше. И сега под голямото влияние на глобалистките групи, които са задкулисни, той е принуден да води политика, която повтаря тази и на Обама, и на предишните глобалистки лидери. Затова бихме искали да отслаби тази линия, но засега не се очертава.

Но има и друго – и по време на Обама, и по време на Тръмп, Съединените щати вече не са предишните, те са много по-слаби. И сега, повече говорят, отколкото са силни. Сега, тези държави и политици, които искат повече самостоятелност, те имат такава възможност да я прилагат. Ние виждаме това в Словакия, виждаме това в Унгария, дори в Чехия, виждаме го в отношенията Германия – САЩ, и Германия проявява повече самостоятелност. Виждаме, че Англия е много хутроумна държава, разбра, че трябва да бяга от този кораб и го прави. Бяга, няма да я има в Европейския съюз. Защо няма да я има, защото разбира, че ще потъне с такава Америка. САЩ се намира в голяма криза. Преди всичко криза на силата и на духа.

- Има ли опасност за България, във връзка с Турция, към настоящия момент? Много българи се притесняват от сближаването на Русия и Турция.

- Ние нямаме кой знае какво сближаване. Имаме почти нормални отношения, макар че има и проблеми, дори в икономическата област имаме проблеми и постоянни спорове. Нямаме истинско сближаване, но имаме горе-долу нормални отношения. Преди те са били ненормални, а понякога и враждебни. Сега, за нас това е голям успех, че имаме горе-долу нормални отношения, макар че и по въпроса със Сирия нямаме една и същи позиция, както и по други въпроси. Но все пак, Ердоган иска сега да бъде тил, да бъде спокоен. Тилът за него това е Русия.

Всъщност, България не мисля че сега е актуална за Турция, българското направление. Те работят както са работили и по-рано, всичко зависи от българската позиция. Мисля че България е заинтересована също да има горе-долу нормални отношения с Турция и не вярвам, че тази година, в следващата година българското направление ще стане актуално за Ердоган.

 

Участие на Леонид Решетников в предаването „Добро утро, българи!“ излъчено по ТВ АЛФА на 29 септември 2017 г.