|

Националистите: Антикорупционният закон ще върне доверието на обществото

Приемането на закон срещу корупцията е наложително и необходимо, за да се върне доверието в институциите, категоричен е Атанас Стоянов от Обединени патриоти

Приемането на закон срещу корупцията е наложително и необходимо, за да се върне доверието в институциите и да се прекрати усещането за липсата на справедливост в обществото. Това коментира депутатът от Обединени патриоти Атанас Стоянов в „Добро утро, българи“ по АЛФА ТВ. По думите му не е имало тенденциозност в това, че заседанието на КСНС при президента по темата корупция се провали.

Има предлагани промени във връзка с антикорупционното законодателство. Законопроектът е приет на първо четене от правната комисия в НС. Това означава, че с бързи стъпки се върви към това да бъде гледан и в пленарна зала, заяви Стоянов.

Фактът, че се предлага такъв законопроект, е радващ сам по себе си, защото справянето с корупцията е въпрос, основополагащ както за икономиката, така и за опазване на обществения интерес. От особена важност е връщането на доверието на гражданите към държавните институции, категоричен е депутатът.

Трябва да има контролен орган, но спорът между управляващи и опозиция е кой да го назначи,  заяви Стоянов.

Според него след като България е парламентарна република, то трябва Народното събрание да си носи отговорността, избирайки ръководителя на тази изключително важна комисия. Дали това трябва да е с обикновено или квалифицирано мнозинство е друг въпрос, каза Стоянов.