|

На живо в ефир: Руски водещ наби американски журналист

Политически страсти се разгоряха в ефира на руския „Първи канал”.  В предаването „Времето ще покаже” политолози обсъждаха изчезналите руски знамена от сградите на руското консулство в САЩ. Споровете бяха горещи. Американският журналист Майкъл Бом прекъсна некоректно водещия Артьом Шейнин с думите, че руснаците били смели само на думи.

„Не ме ядосвай”, кипва водещият и тръгва към Бом. „Още в началото на предаването ти казах, че възприемам такова поведение към нашето знаме като…  Да не сваля и аз от тебе някое знаме”, продължи руснакът.

„Вие сте храбри само с език да дрънкате”, продължи американецът.

Но със закаления във войната в Афганистан Шейнин шега не бива. Той беше готов да отстои убежденията си не само на думи. Водещият отиде до Бом и го хвана за сакото.

„Ти какво си мислиш, че мога само на думи?”, разпали се Шейнин и хвана американеца за тила. „Ти какво, провокираш ли ме? Казах ли ти да си седиш? Седи мирен!”

Караницата беше прекратена от колежката на Шейнин Екатерина Стриженова. Но дори и след скандала американецът не напуска студиото.

„Аз съм си спокоен”, казва Артьом. „Цялата тази сценка показва, че ако ви се повиши малко тон на американците и ви хваща шубето“.