|

Откриват 200 работни места край Пловдив

Зам.-министър Лъчезар Борисов участва в полагане на първа копка за изграждането на завод за производство на самолетни части

Намаляването на административната тежест вече дава резултат, все повече компании се насочват към страната ни

Приоритет в работата на министерството на икономиката е насърчаването на инвестициите, иновациите и високотехнологичните производства. Мерките, които се предприемат за намаляване на административната тежест вече дават резултат. Все повече компании от различни сектори се насочват към България, за да реализират успешен бизнес. Това заяви заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов, който участва в полагане на първа копка за изграждането на завод за производство на самолетни части край Пловдив.

За България е голямо признание, че френска компания от световно ниво ще работи в страната и ще установи производство в един от най-високотехнологичните и бързо развиващи се сектори.

Борисов изтъкна, че през последните години търговско-икономическите отношения между България и Франция бележат положително развитие и тази инвестиция е свидетелство за интереса на френските компании към България.

Френската компания е със стогодишна история в производството на врати, електрически шкафове, панели за пилотни кабини и доставчик от първи ранг на световните самолетостроителни компании, като „Еърбъс“, „Боинг“ и др. На първия етап инвестицията възлиза на 11 млн. евро и ще бъдат разкрити 200 работни места, стана ясно по време на церемонията.

Заместник-министърът на икономиката посочи още, че Пловдив е сред общините със структуроопределящи предприятия за индустрията на България, която се е утвърдила като промишлен център и обособена икономически активна зона.