|

Патриотите след среща със синдикатите: Ще работим за още по-високи доходи

Обсъдени са и промени в данъчната система, с които да бъде по-справедлива за работещите

Ръстът на доходите и промяна в данъчната система. Около това се обединиха парламентарната група на патриотите и Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ). Те проведоха съвместна среща в парламента в четвъртък.

Темата с неизплатените заплати на българските работници, също е била водеща, разказа депутатът от АТАКА Павел Шопов и допълни, че по тези въпроси партията на Сидеров се бори от години.

Председателят на КНСБ Пламен Димитров също коментира пред журналисти, че данъците и доходите са били централни на срещата между Обединени патриоти и КНСБ. „Смятаме и твърдим, че за следващата година трябва да се стигне до дебат поне за механизъм за въвеждане на необлагаем минимум, който да е 800 млн. лв., но тези пари ще влязат в джоба на всички работещи българи – 2. 8 млн. души“, посочи Димитров. Той поздрави правителството за увеличението на учителските заплати и допълни, че средства за другите сфери може да дойдат от борба със сивата икономика и увеличаване на събираемостта на вноските за обществено осигуряване и здравеопазване.