|

Председателят на АТАКА пред НОВА ТВ: Наричат ни крайни, за да плашат хората!

Темата за отпадането на санкциите срещу Русия трябва да бъде задължителна по време на европредседателството ни, подчерта пред НОВА ТВ Сидеров

Атакуват Валери Симеонов, защото за опозицията той е по-лесната мишена. По-лесно е да кажат, че националисти не трябва да бъдат в домакинството на Евросъюза. След месец-два, ние ще бъдем домакини на Съвета на ЕС и тогава вече ще бъдем легитимирани като част от европейско управление. Това не се харесва на БСП и на ДПС, те сега говорят в синхрон. Това заяви председателят на парламентарната група на Обединени патриоти и лидер на АТАКА Волен Сидеров в предаването „Събуди се” по Нова ТВ на 21 октомври.

„Ще бъдем отговорни, защото ние съзнаваме, че България трябва да представи точно това, което е в момента –

стабилност, отговорност и последователност

в своята политика“, коментира още Сидеров.

По повод обвиненията, че АТАКА е крайна партия националистът заяви, че „крайни ги наричат, за да плашат хората“. По думите му няма нищо крайно във възгледите на АТАКА, НФСБ, ВМРО, няма нищо крайно във възгледите на Националния фронт във Франция или в Партията на свободата на Ханс Кристиян Щрахе. Според него те не са крайни, те са консервативната реакция на част от европейците, които не искат това безконтролно нахлуване на мигранти,

не искат Европа да бъде разградена

територия, не искат огромните корпорации да мачкат местните промишлености, индустрия и т.н.

Сидеров подчерта, че по време на българското европредседателство темата за отпадането на санкциите срещу Русия трябва да бъде задължителна,  защото те затормозяват икономиките на всички европейски държави, включително България.

Той обясни също, че

всички страдат от санкциите

и смята, че те бяха наложени от САЩ, като част от тяхната геополитическа игра. „Със санкции не се постига нищо положително, това се доказа през годините“.

Сидеров стои на позицията си от години, че ЕС прекалено много се съобразява със САЩ и прекалено много изпълнява директивите им. Затова смята, че Европа трябва да се еманципира.

„Вашингтон иска да отстрани Русия като енергиен доставчик на Европа и да заместят Русия със себе си и да внасят втечнен газ. Само, че това е, както го казва българският народ – дявол на магаре. Първо е по-скъпо, второ е по-трудно осъществимо, но те го гонят, защото такава е играта им“, смята атакистът.

В интервюто Сидеров отбеляза, че ДПС искат оставки на Патриотите и атакуват във всеки удобен случай, защото още не могат да преживеят факта, че не са трета политическа сила и вечен балансьор, а на тяхно място са Обединените патриоти.

Що се отнася до министъра на икономиката Емил Караниколов, който е от квотата на АТАКА, Сидеров заяви: „Караниколов си върши добре работата. Откакто той е министър се случиха страшно много хубави неща за българския малък и среден бизнес. Паднаха редица ограничения, бяха облекчени редица режими, това продължава. Работи се по изграждане на нови индустриални зони, привличат се инвеститори – всичко това остава скрито от медиите, защото някой хвърля огън само в скандали“, заяви председателят на АТАКА.