|

Сидеров на годишнината на ВМРО: Светът се нуждае от патриотични формации повече от всякога

Обединени патриоти сме в правителството, за да покажем, че България може да бъде по-суверенна, категоричен бе лидерът на АТАКА

ВМРО отбелязаха 124 години от основаването си. Събитието бе проведено пред Паметника на българските революционери от Македония, Одринско и Беломорието в София. Да уважат празника бяха дошли министърът на отбраната и председател на ВМРО Красимир Каракачанов, лидерът на АТАКА Волен Сидеров, евродепутатът Ангел Джамбазки, народният представител проф. Станислав Станилов и други. Тържеството започна с изпълнение на българския химн и този на ВМРО.

Каракачанов заяви, че има една кауза и това е българска нация. Той беше категоричен, че националният интерес е над всичко.

Лидерът на АТАКА посочи, че патриотичните формации са нужни на България. „Те са тези, които са алтернатива на либералната политика, защото Европа не може да продължава така, не може да се превърне в разграден двор“, заяви той и допълни, че присъствието на патриотите в правителството е доказателство за това, че България може да бъде самостоятелна и да върви напред, да има повече суверенитет. „Днес нуждата от патриотични формации, може би е по-голяма, тъй като в глобалния свят превземането на държавите и народите става по един по-перфиден, по-подъл начин”, посочи Сидеров.

Събитието завърши с поднасяне на венци и цветя пред паметника на българските революционери от Македония, Одринско и Беломорието.