|

Вицепремиерът от Обединени патриоти: Главната цел на оградата с Турция е изпълнена! Спряхме масовото нахлуване на мигранти

С допълнителните пари за отбрана за следващата година ще бъдат създадени нови 1300 щата в армията, за да се компенсира частично недостига на 5000 души, каза Каракачанов.

Елена Йончева търси евтина слава, обяви Каракачанов

 

Главната цел на оградата е изпълнена – а именно да спира масовото нахлуване на бежанци в България. Мигрантите, които са заснети във филма да прескачат оградата, аз щях да върна обратно с два шамара. Едно е нелегално да преминат двама, трима, двайсет… съвсем друго е да нахлуят двеста, триста, двайсет хиляди!

Това каза в предаването „Тази сутрин” по бТВ вицепремиерът и министър на отбраната от Обединени патриоти Красимир Каракачанов по повод филма на депутата от БСП Елена Йончева „Граница”.

Министърът изрази възмущение от факта, че Йончева и екипът, с който е заснела филма, не са предприели нищо да върнат прескачащите оградата обратно в Турция. Само дето с кафе и локум не ги черпят, каза Каракачанов.

По думите му Елена Йончева не се държи като депутат, а като журналист, който търси евтина сензация. Това е несериозно, коментира министърът.

Каракачанов се ядоса, че продължава практиката на типичния манталитет „когато са на власт – тупат топката, а когато са в опозиция да плюят и отричат всичко“. 28 години след промените ние се самоизяждаме като държава така, възмути се той.

Той е категоричен, че има няколко основни национални интереса за България, които трябва да обединяват всички – без разделяне на леви и десни.

С допълнителните пари за отбрана за следващата година – 100 млн. лв., ще бъдат създадени нови 1300 щата в армията, за да се компенсира частично недостига на 5000 души, каза още Каракачанов.