|

АТАКА отваря нови територии за българския бизнес

В Евроазийския алианс влизат английски, френски, италиански, немски, унгарски и други организации. България също е член на тази организация

Нова международна неправителствена организация работи за икономическото развитие и териториалното разширяване на евразийската зона. Това стана ясно от ръководителя на международния отдел на АТАКА Христо Маринов в предаването „На жълтите павета” по АЛФА ТВ.

Евроазийският алианс е НПО, който е създаден преди 6 месеца. Инициативата за него идва от Казахстан и Русия. Целта е да се докаже, че Европа трябва да бъде от Атлантическия океан до Владивосток. „В този алианс, въобще в Евроазия са повече от 90 държави. Към днешна дата членки на алианса са 62 страни”, посочи Маринов. В Евроазийския алианс влизат английски, френски, италиански, немски, унгарски и други организации. България също е член на тази организация. Санкциите срещу ЕС не са пречка, тъй като не става дума за политика.

„Бях избран за съпредседател на Комисията по малък и среден бизнес, което дава много възможности за България”, посочи атакистът. Той допълни, че страната ни ще бъде домакин на една от срещите идната година. „Имаме възможност без посредници, директно, да се срещаме с инвеститори, предприемачи и бизнесмени”, разкри Маринов.

Като пример за инвестиционно намерение той даде китайска компания, която иска да построи у нас завод за перилни пластини – с една от тях може да се пере около 40-50 пъти и не са нужни друг вид препарати. Атакистът сподели, че дори има уговорена среща с инвеститора на 18 декември в Москва.

„Този алианс е нов етап за етнотуризъм, университески формации, студентски бригади и прочее”, категоричен е Маринов. По думите му това е в полза на българския бизнес. „Да минем от обещанията към реалните действия”, посочи той. Според него фактически действия по изпълнението на даден проект могат да започнат в рамките на месец след представянето му в Евроазийската банка за развитие.

Като друг пример той даде китайска компания, която е готова да инвестира в завод в Европа за производство на свръхмодерна биоразградима бутилка за вода, торбичките в магазините и другие пластмасови артикули.

„Както и Сидеров казва, трябва да търсим алтернатива на еврофондовете, да не чакаме последния момент. Мога да кажа, че работим усилено по въпроса, защото 6 месеца след създаването на толкова голяма организация, да станем нейни членове не е малко”, заключи атакистът.