|

Германец наръга кмет заради мигрантите

Кметът Андреас Холщайн бил наръган затова, че приел много повече мигранти от необходимото в града

По официални данни мюсюлманите вече са 10-12% от населението на ФРГ

Сергей Латишев

Здраво телосложение спаси от смърт кмета на град Алтон в Германия. Кметът е от партията на „канцлера на мигрантите” Ангела Меркел и е наръган затова, че е наводнил града с мигранти, повече отколкото са искали от него.

Тази новина е толкова необичайна, че шокира дори опитната във всичко и.д. канцлер Ангела Меркел. Нямаше да е толкова страшно, ако някой „бягащ от войната”, „търсещ убежище” от Тунис или Пакистан с викове „Аллаху Акбар” беше сгазил с бус местни жители на коледен базар. Или ако някой „непълнолетен” „бежанец” от Афганистан с гъста брада и следи от барут по пръстите беше изнасилил само момиче. Смятайки, че щом не е с фередже и до нея няма мъж, то това е „проститутка”, с която може (в Европа!) да прави всичко каквото иска. Дори и ако поредният „бежанец” се изгаври пред очите на децата над някое безобидно животно в зоопарка, както това стана наскоро в Берлин, това не би предизвикало такъв шок и ужас. Защото с това в Германия, както и в страните от Западна Европа като цяло, уви, са свикнали. Но там засега не са свикнали с друго: че

местните жители, вземайки пример от придошлите, се „радикализират”

и започват да действат напълно в духа на преселниците. Така изглеждащите още вчера като несериозни разговори за гражданска война в страната, разделена на две в отношението си към мигрантите, започват да придобиват кръв и плът.

През последните 3 години Меркел е наводнила страната си с над 2 млн. мюсюлмани и постави в опасност всеки немски гражданин

Бившата ГДР няма нищо общо с това. И това е страшното. Жителите на малкото, тихо, сънливо градче в еснафски спокойната (преди там да се появят тълпи мигранти с диви нрави, стил на живот и нечовешки за Европа обичаи) федерална провинция Северен Рейн-Вестфалия, наръга с нож в гърлото кмета Андреас Холщайн. И това става в „старата ФРГ”, а не някъде в полуславянска Саксония на изток в страната – цитаделата на „Алтернатива за Германия”. По чудо оцелелият деятел от партията на „канцлера на бежанците” се прославя с това, че по причина на голямо човеколюбие, а всъщност, очевидно, за да се хареса на партийния си ръководител, отваря широко вратите на Алтон пред налетелите за германски социални блага преселници от цял свят. Въпреки че повече от половината немци не го одобряват, защото добре разбират, че това се прави не само за тяхна сметка, но и за сметка на бъдещето на децата им.

„Политически мотиви”

Твърде показателни са и битовите детайли на престъплението. Нападателят среща жертвата си, когато кметът стои на опашка пред павилион не за кренвирши и бира, а за… шишкебап. Той пита: с кмета ли, който обича да се снима до Меркел на партийни мероприятия, разговаря и когато му отвръщат утвърдително, изважда ножа…

„Атакувалият се е ръководил от политически мотиви”. Човекът с нож това не го и крие, като обижда по всякакъв начин градоначалника, преди всичко заради голямата му любов към мигрантите.

Меркел е в шок

И макар, че пострадалият кмет оцелява в болницата, произшествието има ефект на гръмнала бомба. Реакцията от Берлин е незабавна. Официалният представител на правителството Щефан Зайберт пише в Twitter: „Нападението с нож срещу Андреас Холщайн ме ужаси. Изпитвам огромно облекчение, че той отново ще бъде със семейството си.”

Това не е единичен случай

Единичен случай? Съвсем не! През октомври 2015 г. друг германец вкара нож в гърлото и рани тежко Хенриета Рекер, кандидат за поста зам.-кмет на Кьолн, също привърженичка на „политиката на гостоприемство”. Тогава рани от нож получиха още две дами от политиката, от християндемократите и зелените и двама мъже. И все по същата причина. А два месеца след изписването й, Рекер отново е в новините. Когато Германия идва на себе си след погромите в цялата страна, но отразени само в Кьолн, с петдневно закъснение, след сексуалните хайки за немски жени на Новата 2016 г., градоначалничката на Кьолн дава на жените ценен съвет: да не се разхождат сами и да се държат от непознати на една ръка разстояние, за да не си изпросят изнасилване.

Къде е проблемът?

Меркел вече е определяна като „канцлерът на мигрантите”

През 2014 г. в Германия са пуснати около 400 хил. мигранти, през 2015 г. – над милион, през 2016 г. около 300 хиляди. Около 80% от тях са от мюсюлмански страни. Сега при тези, които са получили бежански статус, легално идват жените и децата им, а тези, които не са го получили, не могат да бъдат изгонени от страната. Връщат единици, главно малобройната интелигентна публика, готова да се подчинява на закона. Всички терористи, екстремисти и онези, които могат всеки миг да станат такива, презрително игнорират германските закони, като си изкарват недоволството върху обикновените германци.

По официални данни мюсюлманите вече са 10-12% от населението на ФРГ. Половината от тях са дошли в страната вече при Меркел. В германските градове се множат районите, където властта е в ръцете на мигрантски банди, където действат законите на шериата. Любимите места на пришълците около гарите са се превърнали в кенеф. Лагерите за „бежанци”, покрили цялата страна водят до това

в някои градове и села мигрантите да са болшинство, а немците – под обсада.

В детските градини и училищата децата на вчерашните „бежанци” са мнозинството от учениците, те тероризират не само немските деца, но и преподавателите. Рязко скача престъпността, особено изнасилванията. Властите упорито крият националността на престъпниците. Системата на лъжи и премълчаване на неудобните факти, в което участва и  дори най-уважаваната институция в страната – полицията,  дразни много незомбираните от пропаганда германци, които започват да разбират, че Германия скоро няма да бъде тяхна страна.

Разбира се, нито един нормален човек не може да оправдава саморазправата, и посягането на живота на други хора по „политически причини” както това става в Алтон или Кьолн. Но трябва да се обясни защо в Германия се случват подобни инциденти. Поне да се разбира това, което наближава.

Превод: Тихомир Тодоров