|

КАКВО НАПРАВИ АТАКА ПРЕЗ 2017 г.

31 декември 2016/1 януари 2017 – Волен спаси бездомна в Новогодишната нощ

За АТАКА началото на 2017 г. започна с хуманна кауза. Лидерът на партията Волен Сидеров спаси бездомна жена от измръзване в центъра на София. Това стана в Новогодишната нощ. За да стори това обаче той е минал през различни премеждия, защото жената е била без лична карта. Сидеров тогава направи паралел между клошарката без лична карта и мигрантите, които влизат в България без лична карта – с разликата, че те получават подслон. И не само.

 

10 януари – На протест срещу циганите

АТАКА и патриотичните сили от коалиция „Обединени патриоти“ излязоха на контрамитинг срещу протеста на циганската организация ДРОМ пред централата на ВМРО. Екипът на АЛФА ТВ не бе допуснат да зададе въпроси на протестиращите роми, водени от депутата на ДПС Илия Илиев. Самият Илиев заплаши, че щял да брани ромите дори с цената на кръв.

11 януари – За 7-ми път предложихме НС да осъди геноцида над българите

в Османската империя

На 11 януари за 7-ми път Народното събрание отказа да приеме искането на АТАКА да се осъди геноцидът над българите в Османската империя /1396-1913/ и депутатите да обявят 17 май (Баташкото клане) за ден на поклонение на унищожените българи. Предложението на националистите бе отложено за разглеждане в пленарна зала по молба на Муса Палев.

Мислете с българските си сърца, не с турските“, призова тогава Сидеров. Въпреки апела му, депутатите не пожелаха да се разгледа предложението на АТАКА.

 

17 януари – Патриотите обявиха: Тема №1 за нас ще е увеличението на доходите на българите

Тема №1 за Патриотите в следващия парламент ще бъде увеличаване доходите на българите. Това стана ясно от представителите на АТАКА и ПФ по време на инициираната от тях кръгла маса в парламента на 17 януари. В нея участваха представи-тели на бизнеса, работодателските организации, синдикатите и държавните институции. Темата бе „Бедността – начин на управление в България“.

Благодарение на участието им във властта, което дойде няколко месеца по-късно, бяха увеличени пенсиите на над 800 000 българи.

 

18 януари – Алармирахме ЕС за гръцката блокада

Писмо до представляващите различните европейски институции изпрати българският евродепутат от коалиция „Обединени патриоти- НФСБ, АТАКА и ВМРО“ Ангел Джамбазки. В него се настояваше да се направи всичко възможно, за да не се повтори блокадата на българо-гръцката граница и проблемът отново да засегне хиляди превозвачи.

Писмото бе адресирано до председателя на ЕП Антонио Таяни, председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер, еврокомисаря по транспорта Виолета Булц, еврокомисаря по вътрешния пазар, промишленост и предприемачество Елжбета Бенковска,  председателя на Европейския съвет Доналд Туск.

В него се напомни за огромните загуби за българската икономика, както и че в следствие на предишна блокада бяха засегнати освен българските превозвачи и граждани, и тези на Полша, Чехия, Австрия, Словакия, Унгария и Германия.

 

19 януари – АТАКА към Радев с 3 молби: Сменете турското име на връх Мусала с Иван Рилски! Инициирайте референдум за US базите у нас! Въведете вероучение в училищата!

Лидерът на АТАКА Волен Сидеров отправи 3 предложения към новоизбрания президент Румен Радев минути след клетвата в Народното събрание на 19 януари.

Сидеров призова държавния глава да смени турско-арабското име на най-високия връх на Балканите Мусала с това на Св. Иван Рилски. Това е светецът, който е небесният покровител на България. Светец, признат от всички православни църкви.

Тази идея на Патриотите е в деловодството на президентството още от февруари 2014 г., но Плевнелиев така и не предприе мерки за смяната.

Другата молба на партия АТАКА към президентската институция бе да се инициира референдум с въпроса: „Трябва ли в България да има четири военни бази на САЩ?“. Сидеров подчерта, че са на Щатите, а не на НАТО и ги ползват вече 11 години абсолютно безплатно.

И третото изискване от страна на АТАКА към Радев е да изпълни предизборното си обещание, че ще работи за въвеждане на вероучението в българските училища.

 

24 януари – Продължихме обединени!

Няма разделение на коалицията „Обединени патриоти- НФСБ, АТАКА и ВМРО“, нито напрежение помежду им. Това стана ясно от опровержение, което разпространиха от коалицията на 24 януари относно публикации от 21, 22 и 23 януари в някои интернет медии. Информацията, която излезе в няколко фалшиви сайтчета и преписана от ред други интернет медии относно разцеплението е абсолютно невярна. Няма скандал и между лидерите на ВМРО и НФСБ, нито между самите формации, както беше писано и разпространявано в социалната мрежа, обявиха тогава Патриотите. Въпреки, че по някои теми партиите имат нюансни различия в позициите си, отношенията в коалицията са напълно нормални и колегиални, стана ясно от лидерите на коалицията.

 

27 януари – Скочихме срещу затваряне на училище в Плевен

АТАКА се обяви категорично против закриването на 160-годишното училище „Васил Левски“ в град Плевен. Това стана ясно на комисия на Общинския съвет, когато кметът на общината Георг Спартански от Реформаторския блок внесе предложение за закриването на школото. От своя страна общинският съветник от АТАКА Адриан Асенов внесе контрапредложение, според което общината трябва да помогне на учебното заведение, вместо да го ликвидира.

 

Февруари – Сидеров откри зала „Хайтов“ в столичен университет

Аудитория в Университета по библиотекознание и информационни технологии в София вече носи името на великия български писател, драматург и публицист Николай Хайтов. На откриването присъства лидерът на АТАКА Волен Сидеров. „Хайтов беше човек, който дори и за миг не се колебаеше, когато казваше – аз съм български националист“, каза Сидеров по време на тържествената церемонията.

 

8 февруари – НФСБ, АТАКА и ВМРО се регистриха в ЦИК за изборите

Коалиция „ Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“ внесе документи в Централната избирателна комисия за регистрация за участие в предстоящите предсрочни парламентарни избори на 26 март. Подписите на гражданите, подкрепили регистрацията бяха внесени от лидера на ПП АТАКА Волен Сидеров, председателя на ВМРО Красимир Каракачанов, Йордан Хаджиев от НФСБ и народни представители и от трите патриотични сили.

 

19 февруари – Почетохме Левски

Обединени патриоти- НФСБ, АТАКА и ВМРО отбелязаха 144 години от убийството на Васил Левски от турците. Шествието на Патриотите тръгна от централата на партия АТАКА на ул. „Врабча“ и стигна до паметника на Апостола в центъра на София. То бе водено от Волен Сидеров, Красимир Каракачанов и Данчо Хаджиев. Към него се включиха стотици симпатизанти на националистите и граждани на столицата.  Пред монумента на Левски бе отслужена молитва за упокой и бяха поднесени венци и цвята в памет на вечния герой.

 

Дарихме манастира в с. Балша

Лидерът на АТАКА Волен Сидеров направи дарение на манастира „Свети Теодор Стратилат“ в село Балша, Софийска област. На 8 февруари, когато православната църква почита името и делото на Св. Великомъченик Теодор Стратилат, Сидеров се срещна с отец Йосиф и Тинка Кръстева, служители на манастира. По време на разговора те обсъдиха проблемите, които седят пред храма.

 

3 март – Поискахме властта, за да притиснем ЕС за мигрантите

Хиляди патриоти се включиха в грандиозното шествие на Обединени патриоти по случай Освобождението на България от турско робство. На националния празник Трети март НФСБ, АТАКА и ВМРО показаха за пореден път силата на обединението на патриотичните сили и поведоха тържествения митинг от Националния дворец на културата.

Начело на шествието бяха Волен Сидеров заедно със сина му Волен-младши, Красимир Каракачанов, Данчо Хаджиев, Десислав Чуколов и сина му Волен Чуколов, Ангел Джамбазки и кандидати за народни представители от коалиция Обединени патриоти.

Празничното мероприятие мина през централните софийски улици. Множеството се спря пред сградата на Европейския парламент в столицата, където последваха мощни освирквания в знак на несъгласие с т. нар. европейски ценности.

Под звуците на патриотични маршове и песни, както и възторжени възгласи „България“, шествието стигна до храм-паметника „Св. Александър Невски“.

Пред журналисти Волен Сидеров заяви, че обединението на националистите се приема много добре от хората и е пример за политиците в България, че трябва да са единни в името на Отечеството.

Пред хилядите българи Сидеров подчерта, че на 1 януари 2018 г. България става домакин на Европейския съюз. „Ние сме най-сериозни критици на Европейския съюз, който трябва да се промени, но това домакинство трябва да бъде в ръцете на Обединени патриоти, за да можем да поставим въпросите, които вълнуват България и Европа. Ако ние управляваме ще поставим въпросите, които не се поставяха досега – за границите на Европа. Има ли такива изобщо? Пази ли ги? Ние сме на самата граница. Как ще продължава европейската политика по този въпрос? Ще идват ли още престъпници, за които Европа отваря обятия и ги приема? Не! И не трябва. Но това трябва да го кажем ние.

България ще се развива ли икономически или ще бъде втора, трета категория? България ще развива ли собствена енергетика? Това са въпросите, които само патриотите могат да поставят, никой друг“, заключи тогава Сидеров.

 

21 март – Блокирахме границата с Турция!

Коалиция „Обединени патриоти-НФСБ, АТАКА и ВМРО“ затвориха всички гранични пунктове на границата с Турция в знак на протест срещу изборния туризъм. На ГКПП „Капитан Андреево“ бяха  лидерите Волен Сидеров, Красимир Каракачанов и Валери Симеонов.

„Няма да допускаме деформация на българските избори от Турция“, категоричен бе Волен Сидеров.

Той се възмути на живо по АЛФА ТВ, че автобусите с избиратели идват в страната, гласуват, решават съдбата на българите…това са хора, които нито плащат данъци в България, нито имат нещо общо вече с България.  „Това не е нормално, трябва да спре, защото по този начин се поддържат от Анкара  антибългарски партии, на турските спецслужби“.

Сидеров обясни, че присъствието на тримата лидери на Обединени патриоти е знаково, за да покажат, че са против тази практика.

Валери Симеонов заяви тогава, че пътуващите към България избиратели са предварително заплатени хора, които да променят резултатите в българския парламент и да вкарат чуждоверни партии. Каракачанов добави, че искат да покажат на всички българи, че въпреки служебното правителство, има достатъчно български патриоти, които се противопоставят на опитите на Турция да се меси в нашите вътрешни работи, изпращайки ни автобуси.

Блокирани бяха също ГКПП „Малко Търново“ и „Лесово“.

 

26 март – парламентарни избори – Изместихме ДПС от властта

Смисълът от Избори 2017: – Изместване на ДПС от Патриотите – Десните аут от парламента – ДОСТ спрени от власт. Това бе и целта на коалиция „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“. За първи път от 27 години насам ДПС вече не е балансьор в Народното събрание. Партията на Доган бе категорично изместена на 26 март от патриотичните сили на Сидеров, Симеонов и Каракачанов. Коалицията им влезе в парламента с 27 народни представители. За тях гласуваха 9.07% или 318 513 избиратели. Първи бяха ГЕРБ с 95 депутати, БСП с 80, партията на Марешки с 12 депутати. Нито един от десните проекти не можа да мине 4%-та бариера.

 

4 април – Обявихме с ГЕРБ намерение за 4-годишно стабилно управление!

На 4 април бе първата работна среща между ГЕРБ и „Обединени патриоти- НФСБ, АТАКА и ВМРО“. С доброто намерение сме да се получи стабилно правителство, ако може да изкара мандата си този път докрай, за да осигурим стабилността, от която България има нужда. Това заяви тогава Сидеров пред медиите. Още тогава в интервю за бТВ той посочи, че няма да бъде министър, тъй като ще е по-полезен като човек, който формира идеи и координира парламентаристите. Именно затова лидерът на АТАКА бе избран за председател на парламентарната група на Патриотите.

 

5 април – Изказахме съпричастност към близките на руските жертви

Обединени патриоти- НФСБ, АТАКА и ВМРО“ изказаха искрени съболезнования към близките на жертвите в Санкт Петербург и към целия руски народ. Съпредседателите Волен Сидеров и Красимир Каракачанов поднесоха венци пред руското посолство в София. Крайно време е християнския свят да има обща стратегия в борбата срещу ислямския тероризъм, обяви тогава Сидеров.

 

7 април – Дарение за вероучение в Ямбол

Съпредседателят на „Обединени патриоти- НФСБ, АТАКА и ВМРО“ Волен Сидеров дари средства на отец Димитрий от ямболския храм „Свети Николай Чудотворец“. Целта на помощта е да бъде осигурен предметът вероучение до края на учебната година в Математическата гимназия „Атанас Радев“ в града. Партия АТАКА смята, че трябва да се изучава богословие в българските училища. Налагането на предмета е приоритет на националистите от години.

 

13 април – Народно събрание - Патриотите и ГЕРБ с приоритетите си за управление 

19 април – Волен издаде книга за рождения си ден

Лидерът на АТАКА Волен Сидеров отпразнува 61-ия си рожден ден на 19. На мероприятието присъстваха официални лица от политическия, медийния и обществен живот. Патриотът получи най-милото пожелание лично от сина си Волен младши, който бе посрещнат с огромно внимание.

Сред уважилите празника на националиста бяха Бойко Борисов, Цветан Цветанов, Красимир Каракачанов и Валери Симеонов.

Всички гости получиха от Сидеров подарък – най-новата му книга с автограф „ВОЛЕН – живот напук”. В нея са събрани истории на автора, есета, статии за различни вестници  и снимки  от личния му архив. Както той сам каза пред гостите „Поставих само началото на цяла нова поредица от факти за живота ми”.

 

27 април – Подписахме коалиционното споразумение за управление

ГЕРБ и „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“ подписаха окончателното коалиционно споразумение за управлението на България през следващите 4 години на 27 април. Документът беше разписан от Бойко Борисов, Валери Симеонов, Волен Сидеров и Красимир Каракачанов. Веднага след това лидерът на ГЕРБ се отправи към Президентството, за да получи от държавния глава мандат за съставяне на правителство. Сред приоритетите им бяха подчертани:

* Недопускане на намеса във вътрешните ни работи

* Помощ за слабо развитите региони

* Вдигане на пенсиите

*Повече охрана на границата и полицаи в малките населени места

*Вдигане на учителските заплати

 

4 май – Патриотите с двама вицепремиери и 3 министерства поеха отговорност в името на България

Кабинетът на ГЕРБ и „Обединените патриоти- НФСБ, АТАКА и ВМРО“ стана факт на 4 май. Новоизбраният министър-председател на България Бойко Борисов и всички министри положиха клетва пред народните представители в парламента.

В състава на правителство влезнаха четирима вицепремиери – двама от ГЕРБ и двама от Патриотите. Заместник министър-председател по икономическата и демографската политика стана Валери Симеонов, заместник министър-председател по обществения ред и сигурността и министър на отбраната Красимир Каракачанов, заместник министър-председател по правосъдната реформа  и министър на външните работи – Екатерина Захариева и заместник-председател Томислав Дончев.

От квотата на Обединените патриоти са министърът на икономиката Емил Караниколов и министърът на околната среда и водите Нено Димов, както и министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

ГЕРБ и Патриотите поеха отговорност за подобряването на живота на хората и за развитието на България. В името на българските граждани и българската държава именно двете формации преодоляха различията си и постигнаха съгласие по основните приоритети в работата на съвместното правителство.

Те подчертаха, че като основен ангажимент ще бъде увеличаването на бюджета за образование и двойно увеличение на заплатите на българските учители.

Освен това ще гарантират успешното организиране и провеждане на българското председателство на Съвета на ЕС. Ангажираха се и с вдигане на доходите на гражданите. Брутният вътрешен продукт ще се увеличи до 120 милиарда лева, минималната работна заплата ще стане 650 лева, а средната -1500 лева.

 

9 май – „Безсмъртен полк“

Лидерът на АТАКА и симпатизанти отбелязаха 72 години от Деня на победата 9-ти май. Пред паметника на Незнайния войн те отдадоха почит на жертвите на Втората световна война. По традиция мероприятието продължи с шествие „Безсмъртен полк“ до паметника на Съветската армия, където бяха поднесени венци и цветя. Пред камерата на АЛФА ТВ Волен Сидеров заяви, че на хората, които смятат, че не е редно да се преклонят пред милиони жертви във войната, им липсва нещо човешко.

 

Май – Пари за ин витро без лимит!

Правителството обяви, че осигурява безлимитно финансиране на необходимия брой ин витро процедури. Това съобщи премиерът Бойко Борисов. С решението на Министерския съвет се дава възможност на лекарите сами да преценят колко процедури ще бъдат необходими. Решението бори демографския проблем у нас!

 

С Балканче и барабани Волен откри мотосъбор

С барабани съпредседателят на коалиция „Обединени патриоти-НФСБ, АТАКА и ВМРО“ Волен Сидеров откри мотосъбора край Ямбол.

В района на местността „Бакаджик“ край родния му град за поредна година се събраха хиляди любители на моторите. Юбилейното 20-то издание на събитието бе придружено от традиционни забавни игри и шоу-ефекти, както и изпълнения на български рок групи от цялата страна За много хора не е известно, че лидерът на АТАКА свири на барабани от години. По време на откриването, съпредседателят на коалиция „Обединени патриоти“ се включи в програмата на мотосъбора, но този път не като оратор, който държи речи, а като барабанист на българската рок-група „Стилърс“. Сидеров пристигна на мотосъбора с 50-кубиков мотопед „Балкан“ – мотопедният звяр на България през 70-те години.

 

23 май – Министърът на АТАКА нареди да се изплатят бонусите на работниците във ВМЗ-Сопот

Министърът на икономиката от квотата на АТАКА Емил Караниколов  бе на работно посещение на 23 май във ВМЗ-Сопот. Бяха набелязани мерки за подобряване на условията на труд, както и проекти за отремонтиране на сградния фонд. Караниколов  посочи, че производството ще се модернизира, а условията на труд  ще стават все по-добри. Той възложи на Съвета на директорите на ВМЗ да бъдат изплатени всички дължими към момента бонуси на работниците и служителите за извършената от тях дейност.

 

2 юни – Сидеров беше гост на форум в Москва

На 2 юни в руската столица Москва се проведе форумът „Какво ни обединява”. Единствените поканени чуждестранни гости бяха лидерът на АТАКА Волен Сидеров и координаторът на партията Светлозар Лазаров. Идеята на форума беше изграждането на стратегически приоритети и създаването на нов принцип на диалог между властта и гражданското общество.

 

5 юни – Поехме ангажимент за доизграждане на новата болница в Ямбол

Лидерът на АТАКА лично се зае с темата най-накрая Ямбол да има нова болница. „Разговарял съм с премиера и със здравния министър. Финансовият министър трябва пък да одобри разхода, защото става дума за доста милиони”, каза съпредседателят на Обединени патриоти Волен Сидеров по време на празника на Ямбол 5 юни.

 

Спряхме измамата мажоритарен вот

Благодарение на Обединени патриоти Народното събрание отхвърли предложението за въвеждане на мажоритарния вот. От парламентарната трибуна лидерът на АТАКА и съпредседател на коалиция Обединени патриоти Волен Сидеров призова да не бъде променяна избирателната система, защото няма конкретна експертиза до какво ще доведе тя, а рисковете от негативни последици са твърде големи. Той призова тогава депутатите да гласуват против мажоритарния вот. Националистът беше категоричен, че тази система вече е била водеща при определянето на народни представители във време, когато една единствена партия е управлявала, визирайки тоталитаризма.

 

Отпадна лимитът за прием в математическите гимназии

Лимитът от 2% за прием на ученици в математическите гимназии отпадна само две седмици след намесата на Волен Сидеров. Промяната се случи с решение на министъра на образованието Красимир Вълчев. По този начин некомпетентната Наредба №10 на Меглена Кунева отпадна и сега директорите на математически гимназии могат да формират необходимия брой паралелки. „Още един въпрос беше решен и то в полза на хората не само от Ямбол, а в цяла България”, заяви Сидеров, който е възпитаник на първия випуск на ямболската математическа гимназия. Припомняме, че директорът на училището потърси лидера на АТАКА с молба да съдейства за отмяна на скандалната наредба. Сидеров от своя страна организира спешна среща между образователния министър Вълчев и директори на математически гимназии. Само няколко дни бяха необходими да се вземат мерки и нередностите да бъдат отстранени.

 

8 юни – Прекратихме продажбата на държавни имоти в Софийско

Със заповед на губернатора на Софийска област от АТАКА Илиан Тодоров беше спряна продажбата на държавни имоти на територията на Софийска област”. Тодоров се мотивира, че прави това с цел „защита на държавния интерес, както и необходимостта от извършване на обстоен анализ за целесъобразността от извършване на разпоредителни сделки с имоти – държавна собственост.

 

9 юни – Облекчихме бизнеса

Министърът на икономиката от квотата на АТАКА Емил Караниколов предприе редица мерки за облекчаване на бизнеса и насърчаване на икономическия растеж. Промяната включва: отпадане на услуги, намаляване на изискуемите документи, намаляване на такси, съкращаване на срокове и служебно предоставяне на информация.

Предложени бяха промени в 113 административни услуги, като от тях 67 такси бяха намалени, а за 21 услуги таксата напълно ще отпадне. 15 услуги и режими са предложени за намаляване на изискуемите документи, а 8 от услугите и режимите напълно ще отпаднат. В резултат от намалението на таксите се очаква редуциране на пряката финансова административна тежест за бизнеса с около 200 хил. лв. годишно.

 

10 юни – Поискахме забрана за гей парада

Патриотите в Общинския съвет в София поискаха забрана на гей парада. Те изпратиха писма до столичния кмет Йорданка Фандъкова и министъра на вътрешните работи Валентин Радев.

 

25-30 юни Сидеров участва в Генералната асамблея на ИПАП

Лидерът на АТАКА Волен Сидеров взе участие в 24-тата Генералната асамблея на Интерпарламентарната асамблея по православие (ИПАП). Тя се проведе в италианската столица Рим в периода от 25 до 30 юни. Тема на дискусията в това издание на православната асамблея беше „Християнското разбиране за глобалната криза и начините за нейното преодоляване”. Пред форума той заяви, че роботизирането на човечеството отдалечава от Бога и вярата и в днешно време все по-трудно оцелява моралната база на християнската вяра, която е единствената опора в подвижните пясъци на глобализационното тресавище.

 

14 юли – Върнахме имоти на църквата

Софийска света митрополия стана официално собственик на Елешнишкия манастир „Свето Успение Богородично“. Това стана на специална церемония в Софийската областната администрация, на която губернаторът от АТАКА Илиан Тодоров връчи документацията на представители на Църквата.

„Официално подписах решение, с което Областната администрация връща на Българската православна църква три имота в с. Елешница. Този въпрос е вече решен и нека занапред да работим все така заедно и успешно. Тези имоти са на църквата и трябва да бъдат посещавани от миряни. Това е едно от най-добрите неща, които някога съм правил”, допълни губернаторът от АТАКА.

 

Почистихме храмове

Областната структура на АТАКА в Ямбол, подкрепена от народния представител Волен Сидеров, започна инициатива за почистване на дворните пространства и поддръжка на православните храмове в региона.

 

Настояхме за учебници с истинската история

Хиляди българи се стекоха в Карлово, за да отбележат рождението на Васил Левски. Лидерът на АТАКА и съпредседател на Обединени патриоти Волен Сидеров беше сред официалните гости на честването. Там той призова в учебниците да се пише истинската история.

 

Юли – Дарихме средства за паметник

Обединени патриоти дариха средства за изграждане на паметник на легендарния български офицер и военен педагог полк. Борис Дрангов в София.

 

Септември – Отворихме врати на родния бизнес с Русия

Губернаторът на Софийска област от квотата на АТАКА Илиан Тодоров отправи покана към български фирми от областта, имащи желание да работят и да реализират продукцията си в Московска област. Изявилите желание бяха поканени на работна среща, на която им беше представена възможност за сътрудничество с Центъра на промишлеността на България в Москва.

По време на работно посещение в Московска област стана ясно, че оттам имат желание за сътрудничество с български фирми, работещи в сферите на туризма, спорта, екологията, преработката на селскостопанска продукция, козметиката и други. Атакистът пое ангажимент пред руските партньори да бъде свръзката с подходящи български компании.

 

Спестихме 700 000 лв. на държавата

Министърът на икономиката от квотата на АТАКА Емил Караниколов изпълнява поетите ангажименти за редуциране на разходите за управление на търговските дружества от системата на Министерството на икономиката. Спестените разходи на база предприети мерки възлизат на около 700 хил. лв. годишно.

 

24 септември – Волен и Деница се венчаха

 

1 октомври – Увеличихме пенсиите на 824 000 българи

Минималната пенсия за стаж и възраст е 200 лева, считано от 1 октомври. Обещанието на Обединени патриоти, което беше основно в коалиционното споразумение с ГЕРБ вече е факт. През тази година пенсионерите с най-ниски доходи вече се радват на второ увеличение. Нещо, което не се е случвало от десетилетия.

Ръстът от близо 11 на сто ще се отрази върху пенсиите на  над 824 хиляди души. Това са около 40 процента от пенсионерите у нас.

Припомняме, че на 1 юли минималната пенсия се вдигна от 161 на 180 лева, а сега вече е 200. От Обединени патриоти обещаха, че ще продължат да работят усърдно за нови увеличения на доходите като се очаква идната година да бъдат индексирани всички пенсии.

От 1 октомври се увеличиха и размерите на пенсиите за инвалидност поради общо заболяване, поради трудова злополука и наследствените пенсии.

 

Повече пари за заплати и образование

От 460 на 510 лева се повишава минималната работна заплата, а от 2021 г. става 650 лв. Всички пенсии за стаж и възраст също ще бъдат увеличени с 3.9%. Това стана ясно след като беше приет държавният бюджет за 2018 г на 30 ноември.

100 млн. лв. пък отиват за възнагражденията на военните. За модернизация на армията се дават допълнително 397 млн. лева, а за следващите три години вложенията в модернизация са общо 1.191 млрд. лв. Всички служители в МВР също ще получат обещаното увеличение на заплатите от догодина.

Повече блага за народа обещаха управляващите от ГЕРБ и Обединени патриоти. Още 69 млн. лв. за иновативни проекти получават в сферата на науката. Образователното ведомство ще разполага с допълнителни 330 млн. лв., които са предвидени за заплати на учителите. Припомняме, че в програмата на управляващата коалиция ГЕРБ-Обединени патриоти е залегнало двойно увеличение на възнагражденията на преподавателите до края на 4-годишния мандат. 407 млн. лв. повече за здраве са предвидени в бюджета на Здравната каса за 2018 г. Очаква се приходите в системата да бъдат в размер на над 3.8 млрд. лв.

 

6 ноември – Махаме давността за престъпленията при приватизационните сделки

Политическият съвет на управляващата коалиция ГЕРБ-Обединени патриоти се договори да отпадане давността за престъпления при приватизационните сделки. Това стана ясно след среща между тримата лидери на патриотите Волен Сидеров, Красимир Каракачанов и Валери Симеонов с премиера Бойко Борисов и председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

„Радвам се, че 12 години след основаването на ПП АТАКА една от основните 20 точки на нейната програма започва да се реализира. Още през 2005 г., когато писах опорните точки на АТАКА, една от тях гласеше – ревизия на приватизационните сделки. Днес това става реалност със законодателни промени, които политическият съвет на управляващата коалиция решихме да предприемем. Най-после ще бъде потърсено възмездие поне за част от тези, които носят вина за огромното ограбване на България. Над 3000 структуроопределящи предприятия, според някои на стойност над 100 млрд. долара, бяха продадени за малко повече от 2 млрд. Отрасли като каростроене, химия, тежка металургия, военна промишленост и други, в които България беше сред водещите страни в света, вече не съществуват. Дойде време някой да плати за грабежа”, написа във фейсбук профила си Сидеров.

 

За отмяна на санкциите срещу Русия

По време на председателството си на Европейския съюз през първата половина на 2018 г. България активно трябва да работи за свалянето на санкциите срещу Русия. За това призова националният координатор на ATAKA Светлозар Лазаров по време на работна среща с министър-председателя на Крим Сергей Аксьонов. Тя се проведе в рамките на конференцията „Крим в съвременния международен контекст. Приятели на Крим“, състояла се на 6 и 7 ноември в Ливадийския дворец в Ялта, разказа Лазаров.

Двамата с премиера Аксьонов са обсъждали още възможностите за развитие на търговско-икономическите отношения между България и Крим, респективно между България и Русия. Аксьонов е изразил своите благодарности заради факта, че АТАКА е първата партия в Европа, признала резултатите от референдума през 2014 г., за което лидерът й Волен Сидеров е награден с почетен медал.

 

15 ноември – След намесата на Сидеров: Ремонтираха пътя Стралджа-„Петолъчката”

Съпредседателят на Обединени патриоти Волен Сидеров, областният управител на Ямбол Димитър Иванов и кметът на Стралджа Атанас Киров прерязаха лентата на изцяло обновения 4-километров участък от пътя Стралджа-„Петолъчката”.

Рехабилитацията на трасето се случи след среща на Сидеров с регионалния министър Николай Нанков. Цената на ремонта е около 1 млн. лв., а отсечката не е ремонтирана основно от 70-те години.

 

22 ноември – Лидерът на АТАКА откри своя галерия

Лидерът на АТАКА Волен Сидеров откри своя галерия. Тя се намира в центъра на столичната улица „Граф Игнатиев“ №31, а името й е „Стил”. Първата изложба бе под наслов „Художници без граници“. В експозицията бяха представени произведения на велики български класици-модернисти, които са известни на Запад, но не толкова у нас.

 

Декември – Посякохме радикалния ислям

Затвор от 1 до 5 години и глоба до 5000 лева заплашват всеки, който проповядва радикален ислям. Това решиха депутатите, които приеха на първо четене промени в Наказателния кодекс, внесени от Волен Сидеров и депутати от Обединени патриоти. Затвор от 1 до 4 години и глоба от 5 до 10 хиляди лева пък грози онези, които насилствено принуждават други да носят религиозно облекло, каквото са бурките например. Ако става въпрос за повече хора, лишаване от свобода може да бъде до 6 г.

 

За 6 месеца в парламента:

1. Променихме НК, с който посякохме радикалния ислям и всяка друга идеология, използваща верски убеждения за политически цели и изменение на конституционния и правов ред на България.

2. Допълнихме Закона за военните паметници, с което за военен монумент се обявява и недвижимо материално свидетелство в памет и прослава на български граничари.

3. Регламентирахме в Закона за движение по пътищата нулева толерантност към водачите употребили алкохол и наркотици.

4. Променихме ГПК, с което прецизирахме промени в начина на връчване на уведомления и съдебни книжа, промени в изпълнителното производство, както и в най-проблемния етап – касационното обжалване.

5. Предложихме закон за защита при свръхзадлъжнялост, който да прекрати практиката на „доживотна задлъжненост“ на физически лица. Предвиждаме създаването на пълна правна рамка с механизми за защита, правила и условия за тяхното прилагане при обявяване на граждански фалит.

6. С промени в Закона за гражданската регистрация дадохме възможност и улеснихме родителите на дете, родено извън страната, да поискат вписване на бащино име в процеса на издаване на български акт за раждане.

7. Със Законопроект за електронните съобщителни мрежи и физическа инфраструктура искаме да намалим разходите на операторите за изграждане и подмяна на разпространителните им мрежи, за да може услугите им да достигнат до крайния потребител на разумни цени.

8. Предложихме ЗИД на Закона за собствеността и ползването на земеделските земи, с който се регулират изискванията за сключване на договори за наем на земеделски земи само със съгласието на собственика.

9. Изготвихме ЗИД на Закона за уреждане правата на граждани с многогодишни жилищно-спестовни влогове, с които ще се ускори и облекчи процеса по изплащане на лихвоточки. Предвижда се те да могат да се наследяват, както по закон, така и по завещание. Също така се въвежда и използването им като платежно средство за заплащане на данъци и такси към държавата и общините.

10. Искаме промени в Закона за здравето, с които да мотивираме специалисти да работят в системата на медицинската експертиза.

Променихме Закона за наркотичните вещества и прекурсорите, с което дадохме зелена светлина за разкриване на хиляди работни места в Северозапада.