|

Костов с нервна реакция! Страх го е, че пада давността за престъпления при приватизацията

Преди дни Иван Костов заяви пред медиите, че е горд с приватизацията. Било мит, че тя е престъпна. Изказването дойде, след като ГЕРБ и Обединените патриоти се заканиха да отпадне давността за престъпленията, свързани с приватизацията.

Точно тази реакция на Костов показва, че го е страх, това е нервна реакция. Да кажеш, че си горд с това е просто повече от нагло.

Горд си с това, че си продал авиокомпания „Балкан“ за 150 000 долара,

че си продал „Кремиковци“ за един лев  „Нефтохим“ за 10 пъти под цената му? Да кажеш, че си горд с това е признак на нервност, гузност, истеричност. Да беше казал, че такъв е бил периодът, че е бил принуден да го направи, но да обяснява, че е горд, е брутално цинично.

Ако някой ме предложи или пък въобще стане дума аз да оглавя институция или орган, който да се занимава с приватизационните сделки, всички

соросоидни кръгове ще мобилизират финанси,

ресурс и хора, за да започнат улични действия срещу мен. Веднага ще ми дадат окраска. Ние сме свидетели как са правили майдани в София и в други столици. Виждали сме как изваждат на улицата хора, които даже не знаят защо са там.

Разбира се, не се притеснявам и страхувам от техните действия, но се притеснявам за хората, които нямат собствено мнение, те са много, за съжаление. И такива хора ще бъдат манипулирани. За съжаление, много е

лесно в днешно време да обърнеш общественото мнение,

да го насочиш в определена посока, просто защото много от хората отказват да мислят.

Ще се боря да отпадне давността на престъпленията по време на приватизационните сделки. Има достатъчно добри юристи и специалисти, които могат да го направят.

В интервюто си бившият премиер Костов обяснява, че ако приватизацията била престъпна щяло да има осъдени. Това е

жива подигравка,

защото точно по неговото управление, той имаше огромно мнозинство, което промени закона така, че прокуратурата да не можеше да разглежда приватизационни сделки.

Е, как да има осъдени?

Ти променяш закона, отрязваш прокуратурата да разглежда приватизационни сделки, след което викаш, ама ако имаше виновни, щеше да има осъдени. Толкова също е цинично и само такива, които помним какво е станало можем да се възмутим. Останалите ще гледат и ще кажат, какво толкова го нападате г-н Костов, ами той е десен човек. Има хора, които получиха реституция, главно в София, и каквото и да кажеш за Костов, те скачат и са готови да го защитават със зъби и нокти, без да разсъждават, защото получиха облаги.

 

Kоментар на Волен Сидеров в предаването „Неделник“ от 26 ноември