|

Лидерът на АТАКА в „Панорама“: Приоритетът ми за 2018 г. е болницата в Ямбол

За да поема всички отговорности, трябва да съм със 127 депутати, сега съм с 27, подчерта в студиото на БНТ Сидеров

В Европа няма обструкции за това, че Обединените патриоти сме част от управлението. Тоест, никой не е казал нещо лошо, че ГЕРБ са в коалиция с нас. Освен това, практиката показва, че нашите действия и програмата, която изпълняваме, не смущава никого. Напротив, България в момента е стабилен фактор, даже вече геополитически фактор. Това заяви председателят на парламентарната група на Обединени патриоти и лидер на АТАКА Волен Сидеров в предаването „Панорама“ по БНТ.

На въпрос на водещия дали поема всички отговорности за тази власт, в която официално участва, Сидеров заяви: „За да поема всички отговорности, трябва да съм със 127 депутати, сега съм с 27. Така, че няма как. Управляващата партия е ГЕРБ, ние сме коалиционни партньори по волята на българския избирател. Съотношението е ясно, отговорностите също“.

Специално за АТАКА той каза, че нейната роля в коалицията е на спояващ елемент в парламента. „АТАКА играе една роля на може би най-старата, най-утвърдената в парламента партия, защото ние сме с най-голям опит от трите партии в коалицията. И предпочитаме да бъдем този модератор, балансьор“.

По повод изказванията на ДПС, че искат „да демонтират националистите от властта“ лидерът на АТАКА подчерта, че е гледал едно участие на Карадайъ, който надълго и нашироко обяснявал как участието на патриоти в управлението било много лошо и страшно, не приемливо за Европа.

След намесата на Сидеров отлаганото с десетилетия преместване на ямболската болница в нова сграда се очаква да стане в най-кратки срокове

„Няма нито един факт от Европа. Това са внушения от страна на ДПС, които просто си защитават ролята на опозиция. Те си ги говорят тези неща, иначе какво да кажат на избирателите си. Но те не са обективно верни“, заяви Сидеров.

За ползите от това Патриотите да са в управлението, Сидеров посочи няколко примера на свършена работа само за 6 месеца в избирателния му район Ямбол.  „Направих така, че с лобизъм от моя страна, се изгради един участък в Стралджа, който 20 години чака да бъде ремонтиран. Направих така, че едно постановление се промени, за да могат да приемат в Математическата гимназия в Ямбол повече деца. Утре може да излезе един световен гений от Ямболската математическа гимназия, тя имаше много силна школа“, посочи атакистът.

„Сега работя по въпроса за болницата в Ямбол, да бъде направена, поне започната от следващата година, имам това уверение от премиера. Значи, това нещо нямаше да се случи, ако бяхме в опозиция“, коментира още Сидеров в студиото.