|

Надява ли се Тръмп да отиде под израелска защита?

Ако МОСАД може да преживее атаките на военно-разузавателния комплекс, може да възстанови доверието между двете водещи ядрени държави

Йерусалим е последният му вариант да остане жив и на власт

Пол Крейг Робъртс

 

Не съм сигурен, че западните народи, без да използват насилие срещу правителствата си, ще могат да направят нещо, за да предотвратят ядрената война. Причината за това е, че западните политици са на заплата при военно-разузнавателния комплекс (ВРК) и групите за финансово-корпоративни интереси, извличащи ползи от американското господство. Американската хегемония носи печалби и заради тях западните лидери подлагат на риск съдбата на света.

Както неведнъж съм подчертавал, американците живеят в свят, в който обясненията на правителството и подчинените медии им казват какво да мислят и в какво да вярват. Така групите, които контролират правителството, установяват дневен ред без никакво влияние от страна на гражданите.

Джордж Оруел предсказа, че това ще стане до 1984 г., но за да се случи това, в САЩ трябваше да  дойдат на власт режимите на Клинтън, Джордж Буш-младши и Обама. Днес, в 2017 г. Големият брат всъщност управлява Западния свят.

Безвластието на властелина

Избирането на Тръмп някак приличаше на избирането на Рейгън. Той се обръщаше към народа, а не към управляващите групи. Тъй като съм бил на висок пост при Рейгън, от собствен опит знам каква цена трябваше да се плати, когато вървиш срещу влиятелни и свикнали да управляват групи. Тогава им взехме част от властта, но днес те си я върнаха. На практика Тръмп е безвластен и може само да показва разочарованието си в Туитър.

Сега му дават урок, който ще научи всеки бъдещ кандидат-президент да не тръгва срещу управляващата олигархия като се обръща към народа.

Това значи, че

демокрацията в Америка е изцяло мъртва

И ми е интересно: ще може ли тя да се възроди без насилствена смяна на властта, при положение, че и една революция може да тръгне в грешна посока? Способни ли са американците да въстанат? И ако не, то ще останат ли алчните елити на власт, докато не стигнат до ядрена война?

Джон Кенеди уволни  ген. Лаймън Лемнитцър, председател на Обединения комитет на началник-щабовете на ВС, заради мащабния му план за провокация, която да позволи нахлуване в Куба и с перспектива за победа в една ядрена война със СССР. Много изследователи смятат, че това е убедило ВРК, че Кенеди е мек по отношение на комунизма и представлява опасност за националната сигурност на САЩ.

Режимът на Обама възкреси „руската заплаха”. По време на предизборната си кампания Тръмп показа, че не мисли да върви по пътя на Обама. И затова го наказаха, като му организираха „Русиягейт”. Но може ли да се противопостави на отиването към война един президент, чийто проблем е, че ще го свалят чрез спецпрокурор или просто може да го убият?

Много изследователи по темата са стигнали до извод, че в комисията Уорън са знаели: Кенеди е убит от представители на ВРК. Но също така са знаели и че не могат да кажат на американския народ веднага след Карибската ракетна криза, че американски власти са убили президента на САЩ. Аз приемам решението им да го скрият, но смятам, че отговорните за това е трябвало да бъдат уволнени, защото не са могли да защитят държавния глава. На същото основание е трябвало да бъде  разпуснат и отделът на ЦРУ за „черни операции”, което е смятал да направи  Кенеди. Администрацията на президента Джонсън не оправя ситуацията и затова службите за сигурност остават на власт, с възможност за действие – както и става с атаките срещу Тръмп от страна на директора на ЦРУ Джон Бренън и директорите на ФБР Джеймс Коми и Робърт Мюлер.

Бягство от депресията

Тръмп може да е всякакъв, но той не е глупак. И разбира, че не е съвсем президент на Америка.

САЩ се управляват от ВРК, от Федералния резерв, от компаниите за добив на суровини. Управляват се от израелското лоби, което подкрепя участието на Вашингтон в близкоизточните войни вече от 16 години. Ролята на народа при вземането на решения е нулево. Американците са безвластни и безпомощни като палестниците в гетата в Ивицата Газа. Те нямат глас, те нямат никакво отношение към решенията, които се вземат във Вашингтон.

Едва, когато го разберете, ще стане ясно защо Тръмп реши да премести американското посолство в Йерусалим. Израелското лоби е една от най-влиятелните групи във Вашингтон. И Тръмп, нападнат от всички страни, не можеше да избере нищо по-добро, отколкото да привлече на своя страна израелското лоби и МОСАД.

Към кой друг може да се обърне президентът Тръмп?

Хората, живеещи в онази част на Америка, над която прелитат самолетите от източното крайбрежие към западното, и които го избраха, са безвластни. А израелското лоби има власт.

Вижте резултатите след като Тръмп обяви за преместването на американското посолство в Йерусалим. Неоконсерваторите, които бяха твърдо решени да свалят президента заради плановете му за помиряване с Русия и отказ от американската хегемония, сега го хвалят.

А ако вие сте на електрическия стол във Вашингтон, постоянно сте под ударите на медиите и ВРК,  под следствието на спецпрокурора, очевидно назначен с цел да ви повдигне обвинение и да ви свали от длъжност? И ако срещу вас се обърне влиятелна група, пред която треперят всички, нима нямаше да търсите защита от израелското лоби и МОСАД? Щяхте да сте глупак, ако не го направите. И в ЦРУ отдавна знаят, че самото то отдавна е наводнено от агентура на МОСАД. И Тръмп го знае със сигурност и така си гарантира, ако ЦРУ започне да разработва планове за убийството му.

Може би това, че той се обърна за защита и убежище към израелското лоби, трябва да ни вдъхва надежди. МОСАД е по-ефективна служба от ЦРУ. И ако тя го защити, Тръмп ще може да преживее  атаките на ВРК и ще може да възстанови доверието между двете водещи ядрени държави. А какво може да загуби Израел, ако помогне да се запази животът на Земята? Израел, от гледна точка на международното право, резолюциите на ООН и покорните му Америка и Европа, вече е получил цяла Палестина. Постигнал е това, което постигна американската империя в борбата й с индианците. А сега Тръмп му връчва последния приз – Йерусалим. Защо да не го защити?

 

Превод: Тихомир Тодоров