|

По инициатива на Патриотите Ремонтираха ВиК инфраструктурата на Калотина

По думите на Илиан Тодоров, реконструкцията ще допринесе България да посреща влизащите в страната с по-приветливо лице

Губернаторът на Софийска област от квотата на АТАКА Илиан Тодоров бе сред официалните гости на откриването на разширената и обновена ВиК инфраструктура на ГКПП Калотина. На събитието присъстваха още вицепремиерът на Патриотите Валери Симеонов, директорът на Агенция „Митници“ Георги Костов, комисар Светлан Кичиков – директор на ГД „Гранична Полиция“ и Никола Нитов -управител на „ВиК“ ЕООД- София, както и кметът на община Драгоман Андрей Иванов.

Реконструирани са помпените станции „Нишава“ и „с. Калотина“, водопровод и донапорни резервоари, което ще обезпечи снабдяването с питейна вода и санитарно-битови нужди, както на граничния пункт, така и на населените места в района.

В обръщението си към присъстващите на събитието вицепремиерът разказа за проблемите с водоснабдяването на граничния пункт и санитарното обезпечаване на служителите на ГКПП Калотина, с които се запознал при служебно посещение в Република Сърбия. Той благодари на всички институции, местната власт и Областния управител, и изрази увереност, че условията, в които работят служителите на пункта, вече ще бъдат на нужното ниво.

На свой ред Областният управител от АТАКА благодари за бързата реакция на ресорните ведомства, ангажирани с ремонта. По думите на Тодоров, реконструкцията ще допринесе България да посреща влизащите в страната с по-приветливо лице и ще създаде условия и нормални битово-хигиенни нужди освен за служителите, и за преминаващите през ГКПП Калотина, както подобава на една европейска държава.