|

Агресията на Вашингтон срещу Русия ще доведе до война

Преждевременната декларация на Русия за победа в Сирия и изтеглянето на войските позволиха на САЩ да останат в Сирия и да възобновят действията си за сваляне на правителството на Асад

Не се вижда ни най-малък признак, че западните лидери се стремят към мир и добруване на човечеството

Пол Крейг Робъртс

Централните банки на държавите, призвани да осигуряват икономическата стабилност, правят машинации с гигантски мащаби и нито едно от западните правителства не служи на интересите на обществото. А и като цяло настъпилата 2018 г. е изпълнена с икономически, политически и военни заплахи.

Източници на икономически заплахи си остават пазарите на акции, облигации и недвижимост, които в продължение на много години се напомпват изкуствено с пари от централните банки и се подкрепят с фалшиви отчети за пълна заетост. Осъзнават ли участниците в тези пазари, че фундаменталните икономически фактори не обезпечават стойността на техните активи – това е напълно актуален въпрос. Централните банки поддържат фондовите пазари не само чрез щедри преливания на ликвидност, но и чрез пряко изкупуване на акции. Централната банка на Япония е един от най-големите собственици на японски акции. С други думи, централните банки, които трябва да осигуряват икономическата стабилност, извършват огромни по мащаби машинации.

В целия Западен свят политиката се изроди в мошеничество.

Нито едно правителство не служи на интересите на обществото. С изключение на някои бивши съветски сателити в Източна Европа, европейските правителства игнорираха волята на народите си, като пуснаха в своите градове огромен брой бежанци, лишени от покрив поради войните, които инспирира и води Вашингтон, а също и други мигранти, които само  се преструват на бежанци. Европейските правителства продължават да подлагат на заплахи живота на своите граждани, като подкрепят усилващата се агресия на Съединените щати срещу Русия. Провалът на демократите по цял свят води непосредствено към война.

Широко известният на Запад блогър, пишещ под псевдонима Saker, обяснява, че американците, които притежават разум, чест, мъжество и чувство за собствено достойнство, са изчезнали от американската върхушка в сферата на националната сигурност. Техните места днес са заети от дебили, които са уверени, че, първо, ние можем да купим всеки, второ, когото не можем да купим, можем да го сплашим, и трето – тези, които не можем да ги сплашим, ние просто ще ги убием. И, освен това, те свято вярват, че на нас нищо не може да ни се случи, че ние живеем в пълна безнаказаност, независимо от това, което правим.

Скот Бенет съобщава, че сред американските войници се води пропаганда, според която Русия е враг номер едно, с който ние възнамеряваме да влезем във война.

Англо-сионистката империя се опитва да отмени споразумението с Иран и да възобнови опитите за сваляне на правителството в Сирия. Ливанското движение „Хизбула”  също е в полезрението на империята.

Вашингтон въоръжава Украйна,

за да може тя да извърши нападение на отцепилите се източни области на Новорусия. Нарастват заплахите срещу Северна Корея. Дори малката Венецуела е заплашена от военно нахлуване просто защото страната иска да управлява собствената си съдба самостоятелно, а не да се подчинява на заповеди от Вашингтон и на разпорежданията на нюйоркските банки. Някои експерти са склонни да смятат, че  твърде предпазливата дипломация на Русия увеличава  вероятността Вашингтон да направи грешка, която да доведе до трета световна война. Като не удовлетвори молбите на сепаратистките рускоезични области в Украйна за присъединяване, руското правителство подготви почва за Вашингтон да предостави на марионетния киевски режим всички необходими военни средства за отвоюването на тези територии. Успехът на подобна операция би нанесъл ущърб на авторитета и престижа на Русия и би подтикнал Вашингтон към по-агресивни действия. Рано или късно

Русия ще бъде принудена да излезе на бойното поле

и да се сражава.

Пол Крейг Робъртс – американски икономист, политически и икономически наблюдател. Носител на ордена на Почетния легион, републиканец, бивш помощник по икономическа политика на министъра на финансите на САЩ в администрацията на Роналд Рейгън.

Преждевременната декларация на Русия за победа в Сирия и изтеглянето на войските позволиха на американските сили да останат в Сирия и да се опитат да възобновят действията си за сваляне на правителството на Асад. Русия трябваше да защитава победата си, тъй като, отказвайки се от подобни действия, тя подтикна Съединените щати да продължат интервенцията.

Надеждите, че Доналд Тръмп ще възстанови нормалните отношения между ядрените държави, които станаха възможни при Рейгън и Горбачов, се разпръснаха окончателно. За Новата година въпросът се заключава в следното – кога именно агресията на Вашингтон срещу Русия ще доведе до война в пълни мащаби?

На всички нас предстои да се сблъскаме с тези проблеми, когато те започнат да възникват през 2018 г. Гледайки от днешен ден, няма никакви основания да се надяваме, че това ще бъде щастлива година. Не се вижда ни най-малък признак, че западните лидери се стремят към мир и добруване на човечеството.

Превод: Тихомир Тодоров