|

Вицепремиерът на патриотите: Антибългарската карта в Македония не работи

За да имаш нормални, мотивирани военни сили, трябва да отделяш адекватни средства. За първи път заплатите в армията се увеличиха с 10%, посочи военният министър

Държавите от Западните Балкани трябва да получат много ясна перспектива по отношение на своето европейско бъдеще, коментира Каракачанов

 

Бившият македонски премиер, който водеше изключително антибългарска политика, на последните местни избори спечели само в три общини. Преди ДПМНЕ управляваше 90% от общините в Македония. Това каза пред БНТ вицепремиерът на патриотите Красимир Каракачанов.

Военният министър заяви задоволство, че събитията в съседна Македония сочат, че антибългарската карта вече не работи там.

„Хубавото е, че в своето изказване и в своята позиция президентът подкрепи усилията на правителството за целите, които сме си поставили по време на европредседателството по отношение на сигурността и Западните Балканите, където бяха основните доклади”, коментира заседанието на КСНС Каракачанов.

По думите му държавите от Западните Балкани трябва да получат много ясна перспектива по отношение на своето европейско бъдеще. „Ние го задаваме като приоритет в рамките на тези шест месеца, но след нас идва Австрия, която също има отношение към Балканите и то най-вече Западните”, допълни патриотът.

Вицепремиерът очаква скоро македонският парламент да ратифицира договора за добросъседство. „С Македония няма какво да делим, имаме обща история, общ език, общи национални герои, а защо да не делим и общо бъдеще в ЕС”, припомни той.

„27 години средствата за отбраната са рязани. За да имаш нормални, мотивирани военни сили, трябва да отделяш адекватни средства. За първи път заплатите в армията се увеличиха с 10%”, коментира в заключение Каракачанов.