|

ДПС се изплю на България

Цветан Цветанов и Цвета Караянчева по никакъв начин не прекъснаха председателя на ДПС, дори му благодариха

Цветан Цветанов не защити патриотите от лъжите на Карадайъ

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ се изплю в лицето на България, на правителството и Обединени патриоти, а Цветан Цветанов от ГЕРБ не защити коалиционните си партньори. Това стана по време на среща в парламента между председателите на парламентарните групи с шефа на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и еврокомисари миналия петък.

„В България националистите бяха включени в управлението, без да има нужда от това, и ние посочваме опасностите от това… Българските националисти печелят изборите с реториката на национализма и популизма, а след това се обличат с дрехата на консерватизма, за да участват във властта, но използват властта, за да сеят омраза и евроскептицизъм. Ерозират институциите и държавността в страната”, това гнусно и лъжливо изказване направи председателят на турската партия в българския парламент Карадайъ.

От една страна риториката на ДПС не е изненадваща, тъй като те бяха изместени от третата позиция в парламента и вече не са балансьорът в управлението на България. От друга обаче беше изненада липсата на реакция от страна на Цветан Цветанов и Цвета Караянчева, които не прекъснаха по никакъв начин откровените лъжи на Карадайъ. Още повече, те дори благодариха на ДПС за изказването. Логичен е въпросът ГЕРБ с кого управляват или искат да властват – с официалния им коалиционен партньор Обединени патриоти или етническата ДПС?

В знак на протест лидерът на АТАКА и председател на парламентарната група на патриотите Волен Сидеров демонстративно напусна залата. Дори и при това действие не последва реакция от страна на ГЕРБ.

Другото скандално при тази среща беше, че журналистите от АЛФА ТВ и пиарите на АТАКА бяха демонстративно изгонени от залата, докато други останаха вътре и отразиха събитието необезпокоявани.

Броени часове след срещата, Цветанов беше потърсен за коментар в директен ефир в АЛФА ТВ. Дълго време телефонът му беше изключен или не отговаряше. В последствие отговори, но така и не даде конкретен отговор защо не защити коалиционните си партньори.