|

Лидерът на АТАКА: Ще гласуваме против Истанбулската конвенция в парламента

Тази конвенция дава възможност да дойде на българската граница жена и да каже - аз съм жертва на насилие, приемете ме като бежанец, обясни Сидеров

Съветвам ГЕРБ да не рискуват да си играят с нея, а да я оставят настрани! Има по-важни теми за българите

Ще гласуваме в Народното събрание против Истанбулската конвенция. Това категорично заяви председателят на парламентарната група на „Обединени патриоти-НФСБ, АТАКА и ВМРО“ Волен Сидеров в предаването „Код 11-13“ по телевизия BIT на 4 януари.

Той уточни, че за разлика от сигурно 95% от тези, които говорят за Истанбулската конвенция, той я е прочел. „Тя не е много, 32 страници е, но с много тежък, бюрократичен брюкселски стил. Трябва да си задържан за 78 часа някъде и да нямаш друго да четеш, че тогава да я прочетеш докрай. Трудно се чете. В тази конвенция няма нито едно изречение, което казва, че ще налага трети пол. Аз обичам фактологията и тогава коментарам“, подчерта националистът.

Сидеров обясни, че в документа има изречения, в които полът се представя като социална функция и подчерта какъв всъщност е най-големият негатив за него. „Това е конвенция, която казва, че е против насилието над жените – чудесно, прекрасно. Всички сме против насилието върху жените, но си има Наказателен кодекс, който санкционира всяко насилие. Къде е обаче перверзното в тази конвенция? Така е представена вече жената, че тя едва ли не да може да се оплаче от сексуални отношения със законния си съпруг и да се представи като изнасилена от него. За мен това е върхът на нелепостта“, заяви в предаването Сидеров и даде пример със сцена, в която жената отива в съда и се оплаква, че съпругът й я изнасилил.

Той посочи и друг проблем: „Идва на българската граница жена и казва – аз съм жертва на насилие, приемете ме като бежанец, тази конвенция дава тази възможност“.

По думите му всичко това са неизчистени текстове и най-добре е наистина да не се занимаваме с нея. „ПРОТИВ нея сме. Ако ГЕРБ решат да рискуват и да си играят с тази конвенция, аз ги съветвам да я оставят просто настрани. Има по-важни теми“, посъветва управляващите Сидеров.

Според него много е възможно тя да не мине, така, че по-добре е наистина да не я внасят в парламента.

На въпрос кои са по-важните теми от тази конвеция той изреди – доходи, малък и среден бизнес, сигурност на хората по населените места.

Има проблеми в образование и здравеопазване, хайде да насочим там вниманието сега, призова от ефира лидерът на АТАКА.

Дори направи уточнението, че пише, че ако 10 държави са я одобрили, то конвенцията важи. „Те са я одобрили вече 17, какво налага сега България да се занимава с тази конвенция. Може би заради домакинството…“, заключи Сидеров.