|

Община Стралджа отпуска студентски стипендии

Предвидено е бъдещите висшисти да получават по 200 лева месечно за периода на обучението си, поясни зам.-кметът от АТАКА Гроздан Иванов

Стипендии за студенти по определени специалности отпуска Община Стралджа. Обезлюдяването на града и липсата на експерти за администрацията, педагогически и медицински специалисти са провокирали ръководството на Общината, подкрепяно от АТАКА, да предприеме подобна мярка. Приета е Наредба, която регламентира дотирането на младите хора.

В нея е предвидено бъдещите висшисти да получават по 200 лева месечно за периода на обучението си. Те обаче трябва да отговарят на няколко критерия.

„Трябва да бъде завършено образование с успех над 4.50 средно образование. Няма значение къде, важното е да си жител на община Стралджа. След това имаме подписване на договор, че следващите няколко години след завършването този човек ще работи за нуждите на община Стралджа“, обясни зам.-кметът от АТАКА Гроздан Иванов.

Общинските съветници на Стралджа също са категорични, че приемането на наредбата е стъпка в правилната посока за задържане на младите хора в града.