|

Патриотите: ГЕРБ да изтеглят Истанбулската конвенция от НС

Сидеров разкри, че конвенцията е прокарана неправомерно от МС и правосъдното ведомство, тъй като не са спазени законови и нормативни актове

Обединени патриоти сме ПРОТИВ Истанбулската конвенция и няма да гласуваме за нея. Това заяви лидерът на АТАКА и председател на парламентарната група на ОП Волен Сидеров на пресконференция в НС в четвъртък. Той допълни, че решението е съгласувано с тримата лидери и депутатите от групата.

Повод за официалното изявление станаха редица спекулации, които се появиха ден по-рано в повечето от медийните интернет сайтове.

„Обръщам се с призив към всички медии, да не спекулират по темата, да не изваждат заглавия, които са лъжливи новини, защото видяхме това нещо и вчера прекарахме няколко часа с нашите пиари, включително адвокати, да призоваваме някои медии да променят заглавия, които са просто фалшиви”, заяви Сидеров.

По думите му самата конвенция вкарва неприемливи за патриотите понятия и няма значение нейният превод на български, защото официалните езици, на които е написана са английски и френски.

Сидеров разкри, че Истанбулската конвенция е прокарана неправомерно от Министерския съвет и правосъдното ведомство, тъй като не са спазени законови и нормативни актове.

Обединени патриоти се обърнаха с призив към ГЕРБ да изтегли документа и да не я предлага за ратификация на НС. „Имаме много по-важни и засягащи интереса и живота на българите въпроси, с които да се занимаваме”, заключи лидерът на АТАКА.